Κρούσματα Κορωνοϊού σε Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως (VIDEO)

Κρούσματα Κορωνοϊού σε Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως (VIDEO)

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη από τη νέα διασπορά Κορωνοϊού που εντοπίστηκε στον Οίκο Ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, με συνολικά 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο υπεύθυνος του Γηροκομείου, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Π. Γεώργιος Μίλκας, διευκρίνισε πως τα θετικά κρούσματα εντοπίζονται σε 15 ηλικιωμένους του Γηροκομείου και σε 7 Εργαζόμενους.

Μια 80χρονη τρόφιμος ανέβασε πυρετό και αμέσως κλήθηκε ο ΕΟΔΥ, οπού διενέργησε τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους και τους Εργαζομένους της «Εστίας Παπαγεωργίου».

Κλήθηκε ο ΕΟΔΥ ο οποίος προχώρησε σε Μοριακό Τεστ σε όλους τους τροφίμους και το Προσωπικό.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes, στη συνέχεια, οι 15 ηλικιωμένοι, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται γύρω στα 80 έτη, μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο π. Γεώργιος «έχουν ήπια συμπτώματα» ενώ τα 7 άτομα του προσωπικού βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο π. Γεώργιος αναφέρει πως το Επισκεπτήριο του Γηροκομείου είχε απαγορευτεί από τον Μάρτιο, ενώ πλέον οι Εργαζόμενοι θα διανυκτερεύουν σε έναν Ξενώνα δίπλα στο Γηροκομείο, για να αποφευχθεί η μεταφορά του ιού.

Σημειώνεται μάλιστα πως στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να γίνει εκ νέου έλεγχος στο Προσωπικό και τους τρόφιμους του Γηροκομείου από τον ΕΟΔΥ, ενώ στον χώρο θα γίνουν Απολυμάνσεις.

Στην «Εστία Παπαγεωργίου» φιλοξενούνται 45 ηλικιωμένοι ενώ το προσωπικό στελεχώνουν 25 άτομα.

Η Θεσσαλονίκη έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον Κορωνοϊό, ενώ η «Εστία Παπαγεωργίου» πρόκειται για τον δεύτερο Οίκο Ευγηρίας με κρούσματα.

Υπενθυμίζεται πως από τον Οίκο Ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, που αποτέλεσε την πρώτη Εστία διασποράς του Κορωνοϊού σε ηλικιωμένους στην πόλη, έχουν καταλήξει συνολικά έξι ηλικιωμένοι.

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο