Πρόγραμμα Εορτής Αγίου Διονυσίου (23-26.8.2020), δίχως Λιτανεία, λόγω Covid-19


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Πρόγραμμα

Τελετών Εορτής Αγίου Διονυσίου

Κατά το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου 2020 η Ζάκυνθος, με κάθε επισημότητα και εναρμονιζόμενη με τις Κ.Υ.Α. για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19, εορτάζει την Μετακομιδή εκ Στροφάδων του Ιερού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Διονυσίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: 

  • Την Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020, ώρα 7 το απόγευμα, θα γίνει η Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό.  Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Δοξολογία με Περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας  Εσπερινός.
  • Την Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει ιερά Αγρυπνία.   
  • Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά θα τελεσθεί το Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
  • Την ίδια ημέρα, ώρα 8 το απόγευμα, θα γίνει Δέηση ενώπιον του Αγίου. Η Λιτανεία ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί.
  • Την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί  Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.

Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες και Τελετές, καλούνται να παραστούν ο Λαός και οι Αρχές κατά την καθιερωμένη τάξη.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί, να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες προφύλαξης από τον Covid-19, φορώντας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάσκα προσώπου, κάνοντας χρήση απολυμαντικού υγρού και τηρώντας την απόσταση του ενός και ημίσεως μέτρου μεταξύ των. 

Η είσοδος στον Ναό  θα πραγματοποιείται ως εξής

Από την ράμπα ΑΜΕΑ (προπύλαια) θα υπάρξει σειρά για προσκύνημα ΜΟΝΟ και υποχρεωτική έξοδος από την νότια πύλη. Από την πλευρά της θάλασσας (βόρεια πύλη) θα υπάρχει πρόβλεψη για άτομα που θα εισέρχονται στον Ναό για εκκλησιασμό, μισή ώρα πριν την έναρξη των ιερών Ακολουθιών και  μέχρι τον αριθμό των 50 ατόμων. Συστήνεται  επίσης η χρήση μάσκας έξωθεν του Ναού για τους προσκυνητές  και τους παρευρισκόμενους. 
Παρακαλούνται, ο κ. Δήμαρχος Ζακύνθου και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου να φροντίσουν για τον σημαιοστολισμό της πόλεως και του λιμανιού. Επίσης ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής και ο κ. Λιμενάρχης για την τήρηση της τάξεως.
Εκκλησιαστικοί τελετάρχες ορίζονται ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπος Κυπριώτης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο