Υποδοχή της Χείρας του Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας Σερρών (VIDEO)


Την Τιμία Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως που φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή Αιγίνης θα έχουν την ευκαιρία να Προσκυνήσουν τόσο οι Κάτοικοι της Νιγρίτας Σερρών όσο και της Μακεδονίας γενικότερα στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας όπου θα βρίσκεται μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου 2024.

Η Υποδοχή του Ιερού θησαυρίσματος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στις 6 το απόγευμα στον Προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, ενώ αμέσως μετά θα τελεστεί Δοξολογία, η Ακολουθία του Εσπερινού και Προηγιασμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου. Στις 8 το βράδυ θα ακολουθήσει ο Αγιασμός και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Καθόλη τη Διάρκεια του Προσκυνήματος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας, θα τελείται καθημερινά το πρωί Όρθρος, Ώρες, Εσπερινός και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και στις 11 Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Νεκτάριο, ενώ κάθε Απόγευμα στις 5.30 θα τελείται η Θ΄ Ώρα, Εσπερινός και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Την Τέταρτη 24 Απριλίου 2024 στις 7.30 το Απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η Παρουσίαση του Βίντεο που είναι Αφιερωμένο στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας, καθώς και του Βιβλίου του π. Γεωργίου Κελεμπέκη για την Τοπική ιστορία του 17ου Αιώνα.

Το Σάββατο του Λαζάρου το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ενώ πριν την Αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου στις 11, θα τελεστεί Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Νεκτάριο. Να σημειωθεί τέλος ότι ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από 7 το πρωί έως 10 το βράδυ προς διευκόλυνση των πιστών.

Ο Προϊστάμενος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούν όλους τους πιστούς να προσέλθουν τόσο στην Υποδοχή όσο και στις υπόλοιπες Λατρευτικές Ακολουθίες, ώστε όλοι μαζί Προσευχητικώς να ετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να ζήσουμε και να βιώσουμε τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών από 22 έως 27 Απριλίου 2024 δείτε το παρακάτω Αρχείο.

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο