Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος: “Πρέπει να κοιτάξουμε την Παιδεία μας – Απογύμνωσαν τα Σχολεία” – Αντίθετος στην Τεκνοθεσία για τα Ομόφυλα ζευγάρια (VIDEO)


Για τα ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και την οπαδική βία με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του Αστυνομικού μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

«Πρέπει να πάμε πάνω στο πρόβλημα και να το λύσουμε». «Θα ακολουθήσουν και χειρότερα πράγματα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε την Παιδεία μας. Πηγαίνετε σήμερα σε ένα Σχολείο και ρωτήστε τα παιδιά ποιος ήταν ο Κολοκοτρώνης… Απογύμνωσαν τα Σχολεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, τονίζοντας: «Δεν πετύχαμε να φέρουμε τους Νέους στην Εκκλησία».

Μάλιστα, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα με τους Νέους όσα μέτρα και να πάρει η Κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στο Έργο της Εκκλησίας είπε: «Δεν κατάλαβα πότε πέρασαν 15 χρόνια. Έχουν γίνει τόσα πολλά», προσθέτοντας: «Είναι πράγματα που πήγαν καλά, είναι άλλα που είναι στάσιμα και άλλα που δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμη», συμπλήρωσε «πρέπει να γίνονται πράξεις για τον Λαό».

Για το θέμα των Ηλικιωμένων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Οφείλουμε να φροντίζουμε τους Ηλικιωμένους, το θέμα αυτό είναι μεγάλο θέμα σήμερα. Οι Ηλικιωμένοι είναι οι Γονείς μας. Τους αγαπάμε και όταν Εργαζόμαστε πρέπει κάποιος να τους φροντίσει». «Δεν έχει Ρόλο η Εκκλησία να απολογείται στον καθένα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην Περιουσία της Εκκλησίας είπε: «Η Υπουργός, Μίνα Γκάγκα, μου ζήτησε να παραχωρήσω οικόπεδα για Νοσοκομείο που τα έχουμε δώσει εδώ και 20 χρόνια». Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε: «Δεν έχουμε ακόμη ένα Νοσοκομείο γιατί δεν πληρώθηκε ο ΕΝΦΙΑ».

Για το ζήτημα του Γάμου των Ομόφυλων ζευγαριών, μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Η Εκκλησία πάντοτε πιστεύει στην Ελευθερία του Ανθρώπου, δεν θα επιτρέψουμε όμως να αλλάξει η Σύνθεση της Κοινωνίας. Πώς θα γίνει ένα παιδί που θα κάνει την Κοινωνία μου αύριο; Εκεί είναι η διαφωνία. Ποια Ανθρώπινα Δικαιώματα θα έχει ένα παιδί (ενός ομόφυλου ζευγαριού); Ποια είναι η μαμά του, ποιος ο μπαμπάς του; Θα έχει δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες. Την Ελευθερία τη σεβόμαστε για τον κάθε άνθρωπο, το να μου αλλάξει όμως τον τρόπο ζωής δεν το επιτρέπω. Στο θέμα της Τεκνοθεσίας διαφωνώ προσωπικά”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και στον πατέρα Αντώνιο αναφέρθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια Τηλεοπτικής Συνεντεύξεως που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, είχε πει στον πατέρα Αντώνιο ότι «δεν είναι σωστή η πορεία του», πριν γίνουν οι Καταγγελίες σε βάρος του.

Ωστόσο όπως είπε αναμένει τις Αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Είναι παιδί μου, δεν μπορώ να τον καταδικάσω», πρόσθεσε.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος αποκάλυψε ότι έβγαλε Νέα Ταυτότητα. «Εγώ προσωπικά έβγαλα Νέα Ταυτότητα. Αλλά ούτε μπορεί να γίνεται ο Μακαριώτατος Αρχεπίσκοπος επιστρατευόμενος για το θέμα ούτε να αποτελέσει παράδειγμα “έβγαλε Ταυτότητα, ελάτε να τον ακολουθήσετε”. Αυτό το θέλουν μερικοί, το χρειάζονται, αλλά εγώ δεν θα μπω σε αυτό. Ως πολίτης έβγαλα Ταυτότητα, όχι ως Αρχιεπίσκοπος. Όποιος θέλει ας μπεις στην Πατρίδα μας, αρκεί να έχει την Άδεια του Κράτους» είπε.

Visits: 3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο