Διαμονητήριο για το Άγιον Όρος – Τηλεφωνικός Κατάλογος


Τα Διαμονητήριο Εκδίδεται από την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, με αυτό καθορίζεται ο χρόνος Παραμονής του Κατόχου του στο Άγιον Όρος και είναι κάτι σαν Διαβατήριο που πρέπει όπου πάτε να το έχετε πάντα μαζί σας.

 Έτσι αντίστοιχα υπάρχουν:

α) Το κοινό Διαμονητήριο που εκδίδεται για παραμονή σε όποιο από τα Ιερά Καθιδρύματα (Ιερές Μονές, Ιερές Σκήτες, Ιερά Κελιά) του Αγίου Όρους έχει κανονίσει να φιλοξενηθεί ο Προσκυνητής και έχει διάρκεια 4 ημερών (τρείς διανυκτερεύσεις και την τέταρτη μέρα Έξοδος).

β) Το Ειδικό Διαμονητήριο το οποίο ισχύει για φιλοξενία αυστηρά μόνο για ένα Καθίδρυμα (Μονές / Σκήτες / Κελιά) και έχει μεγαλύτερη διάρκεια αλλά θα πρέπει το Καθίδρυμα να κάνει Αίτηση για αυτό στην Ιερά Επιστασία στο Γραφείο Προσκυνητών.

γ) Το Διαμονητήριο για τους Εργαζομένους στο Άγιον Όρος που μπορεί να έχει μέχρι και ένα χρόνο διάρκεια.

Οι Προσκυνητές για να διασφαλίσουν την Έκδοση του Διαμονητήριου τους πρέπει 1 μήνα πριν την ημέρα Εισόδου που προγραμματίζουν να πάνε στο Άγιον Όρος να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Προσκυνητών στην Θεσσαλονίκη τηλ. Ημεδαπών 2310-252575 & Αλλοδαπών 2310-252578 Ωράριο Γραφείου Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00. & Σαββάτο 09:00 – 12:00.

Για την κράτηση του Διαμονητηρίου θα σας ζητηθεί όνομα Επώνυμο Πατρώνυμο και Αριθμός Ταυτότητας, Ημερομηνία Γεννήσεως και ένα τηλέφωνο Επικοινωνίας που επιθυμείτε να μπείτε στο Άγιον Όρος όπως και Ημερομηνία Εξόδου.

 Αν υπάρχει διαθεσιμότητα Διαμονητήριών για τις Ημερομηνίες που σας ενδιαφέρουν τότε μπορείτε μετά να επικοινωνήσετε με τις Ιερές Μονές άμεσα που επιθυμείτε να φιλοξενηθείτε για να δείτε αν αυτό είναι εφικτό για τις Ημερομηνίες που κλείσατε, αλλιώς θα πρέπει να κανονίσετε με κάποια άλλη Μονή για φιλοξενία.

Σε κάθε Ιερά Μονή μπορείτε να φιλοξενηθείτε μόνο μια μέρα.

Αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα Διαμονητηρίων για τις Ημερομηνίες που θέλετε ρωτάτε ποτέ υπάρχει και Προγραμματίζετε ανάλογα το ταξίδι σας.

Δεν μπορείτε να πάρετε νωρίτερα από ένα Μήνα για Κράτηση.

Η παραλαβή των Διαμονητήριών γίνεται από το Γραφείο Προσκυνητών στην Ουρανούπολη την ημέρα που θα ταξιδέψετε για το Άγιον Όρος και όχι νωρίτερα (τηλ. 23770-71421 & 23770-71422) Στοιχίζει 25€ για Χριστιανούς Ορθόδοξους,  30€ για τους Ετερόδοξους – Αλλόθρησκους και 10 € για Ειδικές ομάδες Προσκυνητών (Μαθητές, Φοιτητές, Στρατιώτες, Ανάπηροι). 

Για τους Πολύτεκνους το Διαμονητήριο είναι Δωρεάν. Αν για κάποιο λόγο Ακυρώσετε το Ταξίδι σας  πρέπει να ενημερώσετε το Γραφείο Προσκυνητών. 
Τα Διαμονητήρια είναι προσωπικά και ΔΕΝ μεταβιβάζονται σε άλλους. 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Τις Περιόδους με αυξημένη κίνηση Προσκυνητών (Εορτές, Αργίες. Πάσχα, Χριστούγεννα κ.λπ.) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην βρείτε Διαμονητήριο στις Ημερομηνίες που επιθυμείτε για αυτό καλύτερα είναι πρώτα να κλείσετε το Διαμονητήριο και αφού πια ξέρετε σίγουρα πότε θα πάτε στο Άγιον Όρος τότε να κλείσετε στις Ιερές Μονές για φιλοξενία. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ξαναπάρετε στις Ιερές Μονές για Αλλαγή Ημερομηνίας κάτι που είναι δύσκολο και μπορεί να μην μπορέσετε να βρείτε.

Εξάλλου και το Γραφείο Προσκυνητών συνιστά  

” Ιδιαίτερα σημαντικό, για την Εξυπηρέτηση όλων των Προσκυνητών, είναι να εξασφαλίζουν πρώτα το Διαμονητήριο από το Γραφείο Θεσσαλονίκης και κατόπιν να Επικοινωνούν με τις Ιερές Μονές για την Φιλοξενία τους. Επίσης κάθε ομάδα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τον αριθμό των πέντε Ατόμων και αυτό για την καλύτερη Εξυπηρέτηση των ίδιων των Προσκυνητών, στις μετακινήσεις και στην φιλοξενία τους”.

Από <https://www.agioritikiestia.gr/el/grafeio-proskinitwn

Για περισσότερες λεπτομέρειες για την διαδικασία Κράτησης Διαμονητηρίου και φιλοξενίας στις Μονές Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τηλεφωνικό Κέντρο του Πρακτορείου Εκκλησιαστικής Λειτουργικής & Πολιτιστικής Ενημέρωσης Lavaron.com.gr 2317 007771 – 2317 007772 – E-mail: lavaron.com.gr@gmail.com .

Τηλεφωνικός Κατάλογος Αγίου Όρους

 Το AthosPhones.pdf είναι ένας Δωρεάν Τηλεφωνικός Κατάλογος σε μορφή pdf με όλα τα τηλέφωνα, fax , και email που θα χρειαστείτε για τις επικοινωνίες σας με τις Ιερές Μονές, Σκήτες και Κελιά του Αγίου Όρους.

Μπορείτε εύκολα από το Ευρετήριο ή τον χάρτη που έχει ο Κατάλογος να βρείτε τα τηλέφωνα της Μονής / Σκήτης / Κελιού / Περιοχής που θέλετε όποια από αυτά είναι με μπλε γράμματα μπορείτε κάνοντας κλικ επάνω τους να κάνετε άμεσα κλήση.

Μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν αυτόν τον Κατάλογο κάνοντας κλικ παραπάνω στο όνομά του ή στην φωτογραφία που ακολουθεί ή σκανάρετε το Qr code.

Προσοχή για να λειτουργούν σωστά τα λινκς που περιέχει αυτός ο Κατάλογος πρέπει να ανοιχτεί με το Adope Acrobat Reader.

https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vRt3eU9mJY9scGZb9myn06SlEF2Px1TIj2Fwug83xt344OxZibe04rP8bthrgcyF4RBolIpyMp_tN6R/embed?start=true&loop=true&delayms=2000#slide=id.p1

Φιλοξενία παρέχεται μόνον κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Ταχυδρομικός κώδικας: 63087 Δάφνη, 63086 Καρυές

Αγιορειτικές Γραμμές: 23770 21041, 23770 71149

Μικροάθως: 23770 71400

Πλοίο «Αγία Άννα»: 6974 819885

Ταχύπλοο «Μικρά Αγία Άννα»: 6995 105105

Δρομολόγια Θαλάσσιων Συγκοινωνιών δείτε παρακάτω το Πρόγραμμα

Visits: 75


2 thoughts on “Διαμονητήριο για το Άγιον Όρος – Τηλεφωνικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο