Με «φάκελο σπουδών» και φέτος τα θρησκευτικά – Το ΣτΕ αναμένει το Υπουργείο Παιδείας για το θρήσκευμα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνάντηση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση αυτή γίνεται στον απόηχο της Εγκυκλίου που κυκλοφόρησε το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές και φέτος θα διδαχθούν το μάθημα των Θρησκευτικών με «Φακέλους Σπουδών» δηλαδή με την «ύλη» των δύο προηγούμενων Υπουργών Παιδείας κ. Φίλη και Γαβρόγλου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο για το Έτος 2019 – 2020, ισχύουν η Ύλη και οι οδηγίες Διδασκαλίας, όπως έχουν οριστεί για το Σχολικό Έτος 2017 – 2018, σύμφωνα με το Φ.20/159400/174934/Δ1/18-10-2017 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. («Διδακτέα Ύλη και Οδηγίες για τη Διδασκαλία των μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο, για το Σχολικό Έτος 2017 – 2018»).

Με «φάκελο σπουδών» και φέτος τα θρησκευτικά - Το ΣτΕ αναμένει το Υπουργείο Παιδείας για το θρήσκευμα

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Παιδείας «παγώνει» προς το παρόν την αξίωση της ΕλΕΔΑ και της Ένωσης Αθέων να σταματήσει άμεσα να αναγράφει σε Σχολικά Έγγραφα στοιχεία Ιθαγένειας και Καταγωγής των μαθητών, καθώς και το θρήσκευμά τους από τα Απολυτήρια, όπως και ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πρακτική που ακολουθείται από το 2015 σχετικά με την τεκμηριωμένη αίτηση για την Απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι αναμένονται και δύο Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με συναφές ζήτημα Αναγραφής του Θρησκεύματος στα Απολυτήρια, επομένως δεν τίθεται ζήτημα άμεσης αλλαγής των όσων ισχύουν για την Αναγραφή Θρησκεύματος και Ιθαγένειας σε Σχολικά Έγγραφα και τον τρόπο Απαλλαγής από τα Θρησκευτικά.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

«Η Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έλαβε την Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφορικά με α) την Αναγραφή του Θρησκεύματος και της Ιθαγένειας σε στοιχεία και Έγγραφα σχετικά με τη σχολική δραστηριότητα και λειτουργία και β) τη Δήλωση ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και εξ’ αυτού επικαλείται λόγους Θρησκευτικής Συνείδησης για την Απαλλαγή του από το μάθημα των Θρησκευτικών, την οποία Απόφαση θα μελετήσει αναλυτικά.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένονται και δύο Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με συναφές ζήτημα Αναγραφής του Θρησκεύματος στα Απολυτήρια.

Αυτονοήτως το Υπουργείο θα συμμορφώνει την πολιτική του με τις Αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης».

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο