Aυτή την Εβδομάδα η «Ορθόδοξη Αλήθεια» κυκλοφορεί με τον «Μικρό Συναξαριστή», καθημερινό Εορτολόγιο με τους Βίους και τα μαρτύρια που υπέστησαν οι Άγιοι και οι Οσιομάρτυρες, Β΄ τόμος


«Έπρεπε να πάει στα Τέμπη όλη η Ιερά Σύνοδος!»

Aυτή την εβδομάδα η «Ορθόδοξη Αλήθεια» κυκλοφορεί με τον «Μικρό Συναξαριστή», καθημερινό εορτολόγιο με τους βίους και τα μαρτύρια που υπέστησαν οι Άγιοι και οι Οσιομάρτυρες, Β΄ τόμος.

H «O.A.» στο βασικό της θέμα προβάλει τον πύρινο λόγο του ιερέα γιατρού π. Ευάγγελου Παπανικολάου με την σπουδαία ιεραποστολική δράση στην Αφρική. Ο π. Ευάγγελος μίλησε χωρίς περιστροφές για το δυστύχημα των Τεμπών και τη στάση της Εκκλησίας στο θέμα αυτό, για την πρόσφατη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σχετικά με τη στοχοποίηση της Εκκλησίας, ενώ αναφέρεται επίσης στη στάση των ιερέων απέναντι σε θέματα που αφορούν την πολιτική. «Δεν μπορούμε ως Εκκλησία να σιωπήσουμε, επειδή το κράτος θέλει ησυχία» αναφέρει και υπογραμμίζει: «Έπρεπε να πάει στα Τέμπη όλη η Ιερά Σύνοδος!».

Όπως σημειώνει: «Από αυτές τις οικογένειες πάρα πολλοί θα ήθελαν έναν παπά να τους επισκεφτεί, να τους πει δυο λόγια, να τους στηρίξει. Ποιος θα σ’ τα πει; Τα κόμματα; Οι ψυχολόγοι; Ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν πήγε!». Ο π. Ευάγγελος βάπτισε 57 παιδιά στο Καμερούν και έδωσε τα ονόματα των αδικοχαμένων.

Συγκινεί το αφιέρωμα στον Μικρασιάτη Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄ που αρνήθηκε να παραιτηθεί στο καθεστώς των συνταγματαρχών, παράμεινε ιδιωτεύων ως την κοίμησή του. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χατζησταύρου ήταν διάκονος του Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης, η γενναία δράση του στον Μακεδονικό Αγώνα, στη Μικρά Ασία και την Εθνική Αντίσταση.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

* Η Αγία Σοφία στο γήπεδο της ΑΕΚ!

* Εργασίες αποκατάστασης του βασιλικού μαυσωλείου

* Οι ιεροί θησαυροί του Προφήτη Ηλία στην Πυλαία

* Ο μοναδικός Ναός του Αγίου Βασιλείου στις Σέρρες

Αρθρογραφούν ο Γέροντας π. Πατάπιος, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο π. Ανδρέας Καππές κ.ά. Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η «Ορθόδοξη Αλήθεια» εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr

Views: 3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο