1η Διεθνής Έκθεση Θεματικού (Εναλλακτικού Τουρισμού) Τουρισμού – Γαστρονομίας και Οίνου (VIDEO – 2019)


Ως Θρησκευτικός Τουρισμός ορίζεται το σύνολο εκείνο των τουριστικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη διενέργεια ταξιδιού μεμονωμένων ατόμων ή οργανωμένων ομάδων σε τόπους, χώρους και μνημεία θρησκευτικής σημασίας για λόγους θρησκευτικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και ενημερωτικού ενδιαφέροντος.

Οι Μονές της Ελλάδας αποτελούν για όλον τον ορθόδοξο κόσμο σημαντικά προσκυνήματα- σταθμοί στα θρησκευτικά ταξίδια στην Ελλάδα. Ο χαρακτήρας τους ξεχωριστός, ατόφιος, προαιώνιος. Κτισμένες σε πανέμορφες τοποθεσίες, συχνά πάνω σε αρχαίους ναούς και ιερά. Μοναστήρια-σύμβολα της προσπάθειας υπέρβασης του επίγειου. Κάποιες κρεμασμένες σε απόκρημνους βράχους πάνω από φαράγγια, άλλες με φρουριακή αρχιτεκτονική, που τις κάνει να θυμίζουν κάστρα.

Μεγαλειώδη μνημεία, προαιώνια Σύμβολα της Χριστιανικής πίστης και της Ορθοδοξίας. Επιβλητικά ή ταπεινά μα πάντα περίτεχνα, μοναδικά, ανεπανάληπτα, τα θεόπνευστα αυτά αρχιτεκτονήματα αναμένουν να τα ανακαλύψετε. Τα μεγάλα Προσκυνήματα της Ελλάδας φυλάσσουν στα καθολικά τους θαυματουργές Εικόνες ή ‘Αγιες κάρες. Την ημέρα του εορτασμού τους εκτίθενται σε Προσκύνημα ή γίνεται Λιτάνευσή τους με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου.

Σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις Εκκλησιές και τα Εξωκκλήσια της, η ημέρα Γιορτής των Αγίων τους είναι μοναδική. Πραγματοποιούνται Ακολουθίες και Περιφορές, αλλά και Πανηγύρια με σπιτικό κρασί ή ρακή, με Παραδοσιακή Μουσική και Τοπικά εδέσματα. Ζήστε μία πρωτόγνωρη εμπειρία Κατάνυξης, δέους και θαυμασμού μαζί. Ανακαλύψτε τις σπουδαιότερες Εκκλησίες και Μοναστήρια της Ελλάδας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:

«Θεματικός ( Εναλλακτικός ) Τουρισμός» – ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

10:00-11:00 Ιατρικός Τουρισμός – Ιαματικός Τουρισμός – Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας

11:00-12:00 Αγροτικός Τουρισμός- Οικοτουρισμός

12:00-13:00 Τουρισμός Υπαίθρου

13:00-14:00 Χειμερινός Τουρισμός

14:00-15:00 Αθλητικός Τουρισμός

15:00-16:00 Συνεδριακός Τουρισμός -Εκπαιδευτικός ( Μαθητικός) Τουρισμός – City Break

16:00-17:00 Θρησκευτικός Τουρισμός

17:00-18:00 Θαλάσσιος Τουρισμός

18:00-19:00 Πολιτιστικός Τουρισμός- Αρχαιολογικός Τουρισμός- Γεωτουρισμός

19:00-20:00 Γαστρονομία και Οίνος


Πληροφορίες: https://ttgw.gr/

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο