Φρέντι Μπελέρης: Προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να Αποφυλακιστεί – Σκληρή Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών


Στο Ανώτατο Δικαστήριο στην Αλβανία θα Προσφύγει ο Δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης για να Αποφυλακιστεί καθώς το Ειδικό Δικαστήριο Απέρριψε το Αίτημά του.

Αυτό έκανε γνωστό η Υπεράσπιση του Φρέντι Μπελέρι εδώ άγνωστο είναι πότε θα Καταθέσει την Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο στην Αλβανία.

Ο Αγώνας δρόμου για Αποφυλάκιση του Δημάρχου Φρέντι Μπελέρη αφορά και στην δυνατότητα προσωπικής παρουσίας στην Ορκωμοσία του, Ενόψει της σχετικής Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Φρέντι Μπελέρης Συνελήφθη στις 12 Μαΐου 2023, δύο μέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές. Η Σύλληψη και Προφυλάκισή του έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις τόσο στο Εσωτερικό της Αλβανίας όσο και Διεθνώς.

Σκληρή Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε σχόλιό του για την Απόφαση Δικαστηρίου της Αλβανίας, που Απέρριψε το Αίτημα Αποφυλάκισης του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη επισημαίνει ότι προκαλεί «βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη Δίωξή του.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναμένει από την Αλβανία να σεβαστεί το Τεκμήριο Αθωότητάς του.

Η Απόρριψη της Αίτησης Αποφυλακίσεως του κ. Μπελέρη, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέου Δημάρχου Χειμάρρας, παρεμποδίζει ευθέως την Ορκωμοσία του και προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη Δίωξη του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναμένει τον σεβασμό του Τεκμηρίου της Αθωότητας – θεμελιώδους στοιχείου του Κράτους Δικαίου από τη Γειτονική Χώρα.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο