Τρεις Μήνες Φυλάκιση με Αναστολή για τους Δημόσιους «Εξορκισμούς» της Εκκλησίας των Εθνών


Ο Επικεφαλής της Αιρέσεως «Εκκλησία των Εθνών» αλλά και στενός Συνεργάτης του κρίθηκαν ένοχοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τα άτομα που έκαναν Δημοσίως Τελετές Εξορκισμών στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το thesstoday.gr αναφέρει πως στον πρώτο Κατηγορούμενο επιβλήθηκε Ποινή Φυλάκισης τριών Μηνών με Τριετή Αναστολή, ενώ στον δεύτερο δύο Μηνών και 15 Ημερών με Τριετή Αναστολή, όπως και του Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της Μετεφηβικής Ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως εικόνες οι οποίες είχαν προκαλέσει αντιδράσεις με τους Δημόσιους Εξορκισμούς και ότι σύμφωνα με τις Καταγγελίες εκμεταλλεύτηκαν ακόμη και Ασθενείς, τάζοντάς τους θεραπείες.

Τι υποστήριξε ο Επικεφαλής της Αιρέσεως

Στην Απολογία του ο Αυτοαποκαλούμενος «Άνθρωπος του Θεού» και Επικεφαλής της Αίρεσης κατέθεσε ότι ο Αστυνομικός τον συνέλαβε το Καλοκαίρι του 2022 σε πρώην Νυχτερινό Κέντρο το οποίο είχε κλείσει από το 2019 και ότι στον συγκεκριμένο χώρο έκαναν Εργασίες για να τον λειτουργήσουν μελλοντικά. Τις συγκεντρώσεις ισχυρίστηκε ότι τις έκαναν σε Περιοχές της Θεσσαλονίκης ή σε Ξενοδοχεία, ανέφερε ότι η Αίρεση είναι μια χαρισματική Εκκλησία Χριστιανικού Δόγματος με δύο Γραμμές Τηλεφώνου, η πρώτη για Προσευχή και η δεύτερη για Ομολογίες.

Δηλαδή όπως εξήγησε, πρώτα τηλεφωνούσαν, τους έλεγαν ότι πονούσε το κεφάλι, τους ξεμάτιαζαν όπως ανέφερε ο Επικεφαλής και στη συνέχεια έπαιρναν στη Γραμμή Ομολογιών για να καταχωρήσουν ουσιαστικά την… επίδραση της Προσευχής, σαν Αποδεικτικό Στοιχείο.

Τι κατέθεσαν Αστυνομικοί

Νωρίτερα Κατέθεσαν και Μάρτυρες Αστυνομικοί οι οποίοι προχώρησαν στη Σύλληψη τόσο του Επικεφαλής όσο και του Συνεργάτη του, υπενθυμίζοντας ότι σε βάρος τους είχε Σχηματιστεί Δικογραφία για Παράβαση του Νόμου περί Θρησκευτικής Ελευθερίας.

Ο πρώτος Αστυνομικός που κατέθεσε, ανέφερε ότι όταν τους εντόπισαν σε έφοδο σε πρώην Νυχτερινό Κέντρο ο υπεύθυνος της Αίρεσης τους είπε ότι είναι Χώρος Λατρείας, ενώ όταν τους ρώτησε για τις Άδειες Λειτουργίας εκείνοι του απάντησαν ότι «σε εσάς δεν έχω να δώσω τίποτα».

Ο Αστυνομικός ανέφερε ότι ο χώρος δεν έμοιαζε με Εκκλησία, ενώ η δεύτερη Μάρτυρας Αστυνομικός επεσήμανε, ότι η έφοδος έγινε κατόπιν Εντολής του Αστυνομικού Τμήματος και ότι όταν μπήκαν, είδαν μαζεμένα 25 άτομα.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο