Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) αναδεικνύει τη σημασία της Εθελοντικής Τακτικής Αιμοδοσίας τους Καλοκαιρινούς Μήνες


Ένα μόνο μήνυμα ταιριάζει απόλυτα στην αιμοδοσία, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο: «Έλα ξανά!».

Στη χώρα μας, το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τις διακοπές και τα μπάνια στη θάλασσα και σφύζει από ζωή. Επειδή όμως ζωή χωρίς αίμα δεν γίνεται, ας μην λησμονούμε ότι το καλοκαίρι είναι συγχρόνως και η εποχή κατά την οποία επικρατούν έκτακτες συνθήκες και οι ανάγκες για αιμοδοσία είναι αυξημένες.

Η εθελοντική τακτική αιμοδοσία, επομένως, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί αυξάνει τα αποθέματα αίματος και μειώνει σημαντικά την ανασφάλεια. Όταν δίνουμε αίμα εθελοντικά, βάζουμε κι εμείς το λιθαράκι μας στη δημιουργία μιας τράπεζας αίματος, κι έτσι βοηθάμε και προστατεύουμε τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, ιδίως δε όσους έχουν ανάγκη για συχνές μεταγγίσεις, όπως οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και άλλοι μεταγγιζόμενοι. Οι ανάγκες αυτές δεν σταματάνε το καλοκαίρι.

Η εθελοντική αιμοδοσία, άλλωστε, δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια. Όπως τα περισσότερα καλά πράγματα στη ζωή, δεν προϋποθέτει υπερβάσεις, θυσίες ή ιδιαίτερο κόπο. Το μόνο που χρειάζεται για να φέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα είναι απλά ένα κλικ προσπάθειας παραπάνω. Αντί για μία φορά, μπορούμε λοιπόν να δίνουμε αίμα 3 έως 4 φορές τον χρόνο. Με την επανάληψη, κάνουμε το καλό καλύτερο και χαρίζουμε ζωή! Αφιερώνοντας μόλις 10 λεπτά από τη ζωή μας, όσα δηλαδή απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αιμοδοσίας, προσφέρουμε 450 ml αίμα, που αντιστοιχούν σε 3 ζωές. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες, αξίζει να προσπαθήσουμε λίγο παραπάνω.  

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής και μας καλεί, πριν φύγουμε για τις διακοπές μας, να κλείσουμε ξανά ραντεβού με την εθελοντική τακτική αιμοδοσία. Είναι απαραίτητο, περισσότερο από κάθε άλλη συγκυρία.

Ένα μόνο μήνυμα ταιριάζει απόλυτα στην αιμοδοσία, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο: «Έλα ξανά!».

_____________

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλεφωνικό Κέντρο Πρακτορείου Εκκλησιαστικής Λειτουργικής & Πολιτιστικής Ενημέρωσης Lavaron.com.gr : 2317 007771 – 2317 007772 – 2317 007773 – E-mail: Aimodosia@lavaron.com.grlavaron.com.gr@gmail.com

Visits: 9


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο