Τα μάτια που δεν σωπαίνουν ποτέ


Προσέχοντας τη συμπεριφορά των πιο δύσκολων μαθητών μας.
Τι ανάγκες έχει ένα δύσκολο παιδί; Τι χρειάζεται να γνωρίζει ο ενήλικας που θα αναλάβει να το φροντίσει; Πώς πρέπει να προετοιμαστεί;

Ο Λάκης πλησιάζει τα έξι και είναι ακόμη στο νηπιαγωγείο. Η συμπεριφορά του μέσα στο σχολείο δημιουργεί πάντα προβλήματα και φθάνει στην άσκηση βίας σε συμμαθητές κι συμμαθήτριες. Είναι εντελώς απρόβλεπτος, πέρα από κάθε αντιμετώπιση, και οι δύο εκπαιδευτικοί, που έχουν την ευθύνη του, βρίσκονται στα πρόθυρα της απελπισίας.

Τι ανάγκες έχει άραγε ένα τέτοιο παιδί; Πώς μπορεί να ανταποκριθεί λυσιτελώς σ’ αυτές τις ανάγκες ο εκπαιδευτικός και κάθε άλλος ενήλικας που θα αναλάβει να φροντίσει ένα τέτοιο παιδί; Τι χρειάζεται να γνωρίζει αυτός ο ενήλικας; Πως πρέπει να προετοιμαστεί;

Σε μια σειρά παρόμοιων ερωτήσεων δίνει απαντήσεις το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Στηρίζεται ευρέως στη γνώση που μας παρέχει σήμερα η νευροβιολογία του εγκεφάλου και η νευροβιολογία των σχέσεων, και καταλήγει σε απτά συμπεράσματα που υποστηρίζουν τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και μια σειρά από επαγγέλματα που ασχολούνται με τη φροντίδα ανηλίκων κάθε ανατροφής και ηλικίας.

Ένα βιβλίο για να βάλουμε τη σχέση με τα «παιδιά» μας σε νέα βάση.

Οι συγγραφείς

Η Lori Desautels είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Κολλέγιο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Butler στην Ιντιανάπολη ΗΠΑ, όπου διδάσκει προπτυχιακούς κα ιμεταπυτχιακούς φοιτητές. Είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία των εκπαιδευτικών  για πιστοποίηση στην Εφαρμοσμένη Εκπαιδευτική Νευρολογία για την αντιμετώπιση της αντιξοότητας, του τραύματος και των συνεπειών τους στους αναπτυσσόμενους εγκεφάλους πολλών μαθητών που δεν ρυθμίζονται και είναι απροετοίμαστοι να εκπαιδευτούν ακαδημαϊκά.

Ο Michael McKnight είναι ειδικός στην Εκπαίδευση, στο τμήμα Εκπαίδευσης στο New Jersey, HΠΑ. Είναι πρώην δάσκαλος Ειδικής Εκπαίδευσης και διαχειριστής εφήβων που έχουν συναισθηματικές αναπηρίες. Επί του παρόντος  είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stockton, New Jersey, όπου διδάσκει Ειδική Εκπαίδευση.

Ο Σπύρος Κασιμάτης – Επιμελητής του βιβλίου

Γεννημένος το 1954. Στα είκοσί του σπούδασε γλωσσολογία και λογοτεχνία (ΑΠΘ), στα τριάντα του, ιστορία (ΜΑ, UCL-SSEES)·στα σαράντα, διοίκηση (ΜBA, CIIM)· στα στερνά πενήντα, προσωποκεντρική συμβουλευτική (PgDip,ICPS-UStrathclyde). Στην εκπαίδευση βρίσκεται από το 1982· με εφήβους στην τάξη· με διοικητικούς στο Υπουργείο Παιδείας· με δασκάλες και δασκάλους σε νηπιαγωγεία κα σχολεία· με πρόσωπα που πενθούν. Σήμερα ασκεί τη συμβουλευτική και στηρίζει εκπαιδευτικούς και γονείς στην προετοιμασία και τη φροντίδα του εαυτού τους για να επιτελέσουν το έργο τους. Εργάζεται και στον τομέα της εκπαίδευσης ανηλίκων προσφύγων.

Για να αποκτήσετε το βιβλίο πατήστε εδώ

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο