ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ – ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: “ΤΕΣΤ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΟΣ”


Του Πατρός Θεοφάνους

Ο σκοπός των Μοσχοβιτών (το έχουν διακηρύξει άλλωστε και με επίσημες Αποφάσεις όπως η… α λα καρτ Διακοπή Κοινωνίας- και με κείμενα και απόψεις διαβόητων Στελεχών τους) είναι να διχάσουν τις κατά Τόπους Εκκλησίες, πριμοδοτώντας αυτούς που για διαφόρους λόγους αντιτίθενται στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο ή απλά έχουν… υποχρεώσεις και δεσμεύσεις έναντι της Μόσχας (ο νοών νοείτω)…

Το ερώτημα είναι εάν οι Προκαθήμενοι και οι Σύνοδοι των Εκκλησιών αυτών θα ανεχθούν επί μακρόν αυτή τη διχαστική και διαλυτική συμπεριφορά όσων συγκροτούν “φατρίες” και “παρασυναγωγές”, κατά παράβαση των Ιερών Κανόνων και της Εκκλησιαστικής Τάξεως.

Εν τοις πράγμασι, όσοι αμφισβητούν τις Αποφάσεις της Εκκλησίας είναι Σχισματικοί. Έτσι λειτουργούν και αυτή είναι η νοοτροπία τους. Και όποιος θέλει, μπορεί να το διαπιστώσει με ένα απλό “τεστ κανονικότητος”. Δηλαδή, όταν ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ προσκληθεί επίσημα από την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Προκαθήμενό της, οι Μητροπολίτες αυτοί που σήμερα εκφράζουν με αυτούς τους Αντικανονικούς τρόπους τη διαφωνία τους, θα υπακούσουν στην Εκκλησία τους και στη Σύνοδό τους; Θα συμμετάσχουν στο Συλλείτουργο των Προκαθημένων, εφόσον τους ζητηθεί, ως οφείλουν εκ των Ιερών Κανόνων και της Ελληνικής Νομοθεσίας;

Η απάντηση στα παραπάνω απλά και κανονικά ερωτήματα σκιαγραφεί και αυτό που γίνεται από μέρους των αντιδρώντων. Είναι οιονεί Σχίσμα.

Διότι ας δεχθούμε ότι είχαν δικαίωμα να εκφράζουν την όποια διαφωνία τους πριν να Αποφανθεί η Εκκλησία και πριν να Μνημονεύσει ο Προκαθήμενος τον κ. Επιφάνιο. Τώρα πλέον είναι πράξη ανταρσίας, φατρίας και παρασυναγωγής. Και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπισθεί από την Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ας μην ξεχνούν οι Ιεράρχες αυτοί ότι έχουν εκλεγεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οποία οφείλουν Υπακοή, και ότι έχουν εγκατασταθεί στις Μητροπόλεις τους με Προεδρικά Διατάγματα της Ελληνικής Πολιτείας. Αν θέλουν να το πάνε μέχρι τέλους, να το παίξουν μεγάλοι “Ομολογητές” (τίνος πράγματος αλήθεια; του μίσους τους για το Μαρτυρικό Φανάρι;)

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο