Σωτήρης Τσιόδρας: Θα Χειροθετηθεί Άρχων Οφφικιάλιος από τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο


Άρχων Οφφικιάλος της Μ.τ.Χ.Ε. πρόκειται να Χειροθετηθεί από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ο Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, η Χειροθεσία του Καθηγητή θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου στη μονή Βαλουκλή κατά τον εσπερινό για την Εορτή της Ινδίκτου.

Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου 2021, στο Φανάρι θα Εορταστεί η Γιορτή της Ινδίκτου και θα ξεκινήσουν οι Εργασίες της Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση αναφέρει:

“Ανακοινούται, ότι την 1ην Σεπτεμβρίου, ημέραν Τετάρτην, τελείται εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ η Εορτή της Ινδίκτου και η Ιερά Σύναξις προς τιμήν και Μνήμην της Παναγίας της Παμμακαρίστου της η Αρχαία Ιερά Εικών τεθησαύρισται εν αυτώ.

Κατά τον Μέγαν Εσπερινόν της παραμονής, Τρίτης 31ης Αυγούστου 2021 και ώραν 6:00 μ.μ., η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος θα Χοροστατήσει εν τη Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, μετά το πέρας του οποίου θα Χειροθετήσει τον Ελλογιμότατο Καθηγητήν κ. Σωτήριον Τσιόδραν, Εξ Αθηνών, εις Άρχοντα Οφφικιάλιον της Μ.τ.Χ.Ε..

Την δ̉ επομένην, ημέραν της Εορτής, θα Τελεσθή η Θεία Λειτουργία εν Πατριαρχική και Πολυαρχιερατική Συγχοροστασία, τη συμμετοχή της Σεπτής Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου της Μητρός Εκκλησίας, ήτις θα ενδημή ενταύθα επ᾿ ευκαιρία των Εργασιών της ανά τριετίαν συνερχομένης Συνάξεως αυτής.

Η Ιερά Εικών της Παναγίας της Παμμακαρίστου θα είναι εκτεθειμένη, κατά το έθος, εις Προσκύνησιν εν τω Σωλέᾳ του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Κατά την Θείαν Λειτουργίαν θα Αναγνωσθεί και ειδικόν Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος επί τη ημέρα Προσευχών Υπέρ της Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος”.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο