Σταθερή στο πλευρό των πλημμυροπαθών η Εκκλησία


Περισσότερα από 2.400 Δέματα Αγάπης προσέφερε σε Αναξιοπαθούντες Πολίτες της ευρύτερης περιοχής η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, ξεκινώντας από τον σκληρά χτυπημένο από τις πλημμύρες Παλαμά.

Στο «Σπίτι Αγάπης» Παλαμά, στο οποίο σιτίζονται καθημερινά 30 συνάνθρωποί μας από την Αρχιερατική Περιφέρεια Παλαμά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος σημείωσε πως τους τελευταίους 4 μήνες το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο έχει επιδοθεί σε έναν Φιλανθρωπικό Αγώνα άνευ προηγουμένου, με ένα πολυσχιδές Έργο αφήνοντας ανθρώπους χορτασμένους, με ενισχυμένη την ελπίδα και την πίστη τους μέσα στην καρδιά τους.

«Οι Ιερείς με Εθελόντριες και Εθελοντές δραστηριοποιούνται καθημερινά σε όλα τα πλημμυρισμένα χωριά της Μητροπολιτικής Περιφερείας μας, Αθόρυβα, με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, παρά τον ασταμάτητο αγώνα ακόμη οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανακοινώνοντας πως στις 24 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί Αναλυτικός Απολογισμός του Έργου.

Απευθυνόμενος μάλιστα προς τους συνεργάτες και τα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως που παρακολούθησαν στην Ακολουθία του Αγιασμού στο «Σπίτι Αγάπης» Πόλεως Παλαμά π κ. Τιμόθεος υπογράμμισε πως ήμαστε εδώ και αφού τελέσαμε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χανδακλή, τελέσαμε και τον Αγιασμό στο “Σπίτι Αγάπης”, το οποίο δεν άνοιξε από την αρχή όπως κάθε χρόνο, διότι οι ανάγκες των ανθρώπων καλύπτονταν και εμάς δεν μας ενδιέφερε να δείξουμε ότι κάνουμε έργο, αλλά να κάνουμε Έργο, να κάνουμε Έργο με γνώμονα την βοήθεια στους εμπερίστατους Αδελφούς μας χωρίς δεύτερες σκέψεις, και μας θλίβει βαθύτατα όταν βλέπουμε να γίνονται Δράσεις με αλλότριους σκοπούς.

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ παρόντες να βλέπει ο ένας τον άλλον κατά πρόσωπο, με καθαρή ματιά!».

Φέτος, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης εκτός από τους τροφίμους, θα δοθούν επιπλέον Τρόφιμα σε Τρίτεκνες και Πολύτεκνες οικογένειες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Παλαμά, οι οποίες επλήγησαν από την πλημμύρα και τα έχουν απόλυτη ανάγκη.

Προκειμένου η Ιερά Μητρόπολη να ενισχύσει την Τοπική αγορά που επίσης έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα προμηθεύτηκε όλα τα Κρεατικά που Διένειμε από Κρεοπωλεία του Παλαμά. «Οφείλουμε ο ένας να στηρίζει τον άλλον και η Ιερά Μητρόπολη δίνει πρώτη το παράδειγμα» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος.

Μεγάλο μέρος του κόστος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος καλύφθηκε από Χορηγία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

Χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χανδακλί Παλαμά κατά την οποία μετείχαν οι Μαθητές και οι Μαθήτριες των Τοπικών Σχολικών Μονάδων.

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο