Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας για δημοσιευμα της ΑΥΓΗΣ: «Ξεχνάτε τον κ. Τσίπρα που προσκυνούσε προεκλογικά το Άγιον Όρος;»


Σκληρή απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ, έδωσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με αφορμή άρθρο του δημοσιογράφου Θανάση Καρτερού.

Στο άρθρο που έχει τίτλο “Η Δεξιά του Κυρίου και του παγκαρίου…” και αφήνει σαφείς αιχμές ότι οι ιερείς είναι η ισχυρή συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος ξαναθυμίζει στον δημοσιογράφο της Αυγής, τις προεκλογικές επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος και το σύντομο προσκύνημά του στην Παναγία του “Άξιον Εστί”, καθώς και τους εναγκαλισμούς του πρώην πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την ιστορική συμφωνία Εκκλησίας και Πολιτείας για την μισθοδοσία του κλήρου.

Υπογράμμισε ότι για την Εκκλησία το θέμα δεν είναι ούτε οι κάλπες, ούτε ο κομματικός όχλος, αλλά η πρόοδος και η ευημερία των Ελλήνων και της Ελληνικής Κοινωνίας, κάτι που πολλές φορές οι αριστρερόστροφες συνιστώσες τα παραθεωρούν.

Αναλυτικά η απάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας:

Κάποιες επισημάνσεις στον Δημοσιογράφο κ. Θανάση Καρτερό.

Στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” της 21ης Οκτωβρίου 2020, διάβασα μια τοποθέτηση του δημοσιογράφου κ. Θανάση Καρτερού, με τον ψευδότιτλο “Η Δεξιά του Κυρίου και του παγκαρίου…”. Θα πρέπει να ομολογήσω ότι ο συντάκτης, στην “a la carte” τοποθέτησή του, με μια εύκολη μέθοδο της φαινομενολογικής θεώρησης των δημοσιογραφικών δεδο-μένων, προσπάθησε να επισημάνει αυτό με το οποίο κλείνει το άρθρο του: “Η Δεξιά του Κυρίου και οι κύριοι του παγκαρίου βαδίζουν χέρι – χέρι, υπό την σκέπη του πατρίς – θρησκεία – οικογένεια, εδώ και δεκαετίες. Ουκ ολίγοι παπάδες και δεσποτάδες, είναι η πιο ισχυρή συνιστώσα της Ν.Δ.”. Απέναντι σ’ αυτή την κυνική τοποθέτησή του θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα, χωρίς βέβαια να απαιτώ και τις απαντήσεις τους. 

Μήπως απετέλεσαν ισχυρή συνιστώσα και για τον ΣΥΡΙΖΑ παπάδες και δεσποτάδες; Ξεχάσατε τον κ. Αλ. Τσίπρα να εναγκαλίζει δημόσια συχνά πυκνά τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να δώσει το στίγμα του σεβασμού του στην Εκκλησία ή να προσκυνά προεκλογικά για 10’ λεπτά την Παναγία του “Άξιον Εστί” στον Άγιον Όρος; 

Μήπως έχετε λησμονήσει ότι το “Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια” ήταν το σύνθημα των θρησκόληπτων ΑΝΕΛ με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε 4 και πλέον χρόνια; 

Έχει περάσει στη λήθη του συντάκτη η δημόσια ομολογία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Αλέξη Τσίπρα ότι “όχι μόνο σέβομαι τον Αρχιεπίσκοπο αλλά τον αγαπώ” επενδύοντας στα ποσοστά δημοτικότητάς του για να κερδίσει το μερίδιο των θρησκευόμενων ψηφοφόρων Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών; 

Δεν χρειάζεται τέλος να υπενθυμίσω, στον συντάκτη και στους αναγνώστες του άρθρου, την αμφίσημη κίνηση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με την “ιστορική συμφωνία” Εκκλησίας και Πολιτείας, αλυσιτελή όμως, που η επικοινωνιακή αγάπη των κυβερνώντων προς τον ιερό κλήρο ήταν τόσο μεγάλη(!!!) που για μεν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε αφορμή ιδεολογικής συσπείρωσης για δε την Εκκλησία πομφόλη, “μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια”. 

Γι’ αυτό κ. Καρτερέ  μην κρίνετε “κατ’ όψιν” τα γεγονότα και τα θέματα. Για την Εκκλησία το θέμα δεν είναι ούτε οι κάλπες, ούτε τα παγκάρια, ούτε ο κομματικός όχλος. Πρώτιστο καθήκον της Εκκλησίας είναι η πρόοδος και η ευημερία των Ελλήνων και κατ’ επέκταση της Ελληνικής Κοινωνίας και της Πατρίδας, κάτι που πολλές φορές οι αριστρερόστροφες συνιστώσες σας τα παραθεωρούν.  Στώμεν καλώς λοιπόν!!!

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο