Σαββατοκύριακο Ενθρονίσεων σε Παραμυθιά και Φλώρινα


Σαββατοκύριακο Ενθρονίσεων θα είναι το διήμερο 18-19 Νοεμβρίου σε Παραμυθιά και Φλώρινα καθώς θα πραγματοποιηθούν οι Ενθρονίσεις των νέων Μητροπολιτών Παραμυθίας κ. Σεραπίωνος και Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου.

Λίγες ημέρες μετά και την ολοκλήρωση της Τυπικής Γραφειοκρατικής διαδικασία με τη νενομισμένη Διαβεβαίωση ενώπιον της Πρόεδρου της Δημοκρατίας, οι νέοι Μητροπολίτες θα αναλάβουν μετά την Ενθρόνισης του επίσημα τα Ποιμαντικά τους καθήκοντα στις Επαρχίες τις οποίες θα Διαποιμάνουν. Μάλιστα, ως Ιεράρχες των Νέων Χωρών, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, μαζί με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, οι δύο Μητροπολίτες επισκέφθηκαν το Μαρτυρικό Φανάρι της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως όπου έλαβαν την Ευχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου.

Η Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας

Χρονικά πρώτη θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11 π.μ., στην Παραμυθία και στην Πλατεία έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δονάτου Επισκόπου Ευροίας Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί, η Τελετή Ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή πλειάδος Αρχιερέων, των Αρχών, Συλλόγων, και Φορέων της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και του Λαού του Θεού.

Την Κυριακή η Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Μια ημέρα μετά, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στις 3 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας θα γίνει η Υποδοχή του νέου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου.

Εν συνεχεία, θα γίνει η Τελετή Ενθρονίσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Αναλυτικά η Εγκύκλιος του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ:

Visits: 5


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο