«Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας» διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς στις 19/12/2023 (LIVE)


Με ουσιαστικό στόχο να μπορέσουμε και αυτά τα Χριστούγεννα να ανταποκριθούμε στις πολλές ανάγκες όσων βιώνουν την απόλυτη φτώχεια, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά, αύριο Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:00, μεγάλη Φιλανθρωπική Συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης με γενικό τίτλο «…και εις έτη πολλά»!

Παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, ερμηνεύουν οι Καλλιτέχνες: Στέλα Κονιτοπούλου, Βασιλική Καρακώστα, Μανώλης Κονταρός και Παναγιώτης Λάλεζας. Συμμετέχει η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Αντί εισιτηρίου θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στην Δωροέκθεση και κατά την είσοδο στο Θέατρο.

Η τοπική μας Εκκλησία δεν παραμένει αδιάφορη μπροστά στις αυξανόμενες δυσκολίες και τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση των αδελφών μας, που με αξιοπρέπεια παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους.

Το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς δεν περιορίζεται μόνο στην καθημερινή διανομή μερίδων φαγητού, μέσα από το ενοριακό δίκτυο της Τράπεζας Αγάπης, το οποίο καλύπτει ανάγκες των συνανθρώπων μας χωρίς διακρίσεις σε χρώμα, φύλο, καταγωγή ή θρήσκευμα, ως δημιουργήματα του Τριαδικού μας Θεού ή στην κάλυψη διαφόρων άλλων αναγκών (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πληρωμές ΔΕΚΟ, ενοικίων κ.α.), αλλά ανακουφίζει και κάθε είδους σωματικό και ψυχικό πόνο.

Η Συναυλία αυτή εντάσσεται στην γενικότερη κοινωνική δράση της τοπικής μας Εκκλησίας, αφού όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στο πολύπλευρο και πολυσχιδές φιλανθρωπικό μας έργο. Θυμίζουμε ότι στις 22 Δεκεμβρίου το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ θα προσφέρει, όπως κάθε χρόνο, δέματα αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Κώστας Τσουρός, η Νόνη Δούνια και ο Δημήτρης Αλφιέρης.

Προμηθευτείτε το δωρεάν δελτίο εισόδου από το Βιβλιοπωλείο στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Για περισσότερες πληροφορίες , μπορείτε να απευθύνεστε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία» (210 41 18 602 και 210 41 18 640) και στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (210 41 22 625).

……………………………………………………………………………………………………

«Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας» .

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου , ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» πραγματοποιεί μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια προσφοράς και ενίσχυσης του Φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την ανακούφιση χιλιάδων εμπερίστατων αδελφών μας.

Στις 21 Δεκεμβρίου συντονιζόμαστε από τις 8:00 στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία» σε μια δράση αγάπης και αλληλεγγύης.

Στο στούντιο της Πειραϊκής Εκκλησίας θα βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ κι εσείς ,μέσω της τηλεόρασης του MEGA ,θα έχετε εικόνα από τους ραδιοθαλάμους της Πειραϊκής Εκκλησίας με απευθείας συνδέσεις.

«Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας» στις 21 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα 2104118602 και 210-4118640.

Ας γίνουν τα δικά μας χέρια, η παρηγοριά και η ανακούφιση για τους αναγκεμένους συνανθρώπους μας.

Ως αντίδωρο της πολύτιμης προσφοράς και αλληλεγγύης, σε όσους ενισχύουν την προσπάθειά μας ,θα αποσταλεί ως ευλογία μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και η ευχητήρια κάρτα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και το εγκόλπιο ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που για το 2024 είναι αφιερωμένο σε μορφές Αγίων.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα 2104118602 και 210-4118640.

……………………………………………………………………………………………………

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώνει, δια της ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας ,την παρουσίαση του τόμου των πρακτικών του Α΄Επιστημονικού Συνεδρίου Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού σήμερα Δευτέρα στις 18:30 στην αίθουσα του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1 στην Αθήνα).

……………………………………………………………………………………………………..

Και φέτος πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις «Ενορία εν δράσει» που διοργανώνει ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς έως 31 Δεκεμβρίου.

Απόψε Δευτέρα (18/12) στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ενοριακό Αρχονταρίκι με θέμα « Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος: Ένας Δεσπότης ν’ αλλάξεις ζωή!» με τη συμμετοχή του π. Γεωργίου Γανωτή και του διδάκτορος θεολογίας Ηλία Λιαμή.

…………………………………………………………………………………………………

Κύκλος ομιλιών με θέμα «Ο Δεκάλογος» και ομιλητή τον Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνο πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 18:00-19:00 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

……………………………………………………………………………………………………..

H Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Όμιλο Νέας Ιωνίας διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα (18/12) στις 19:00 στον κινηματογράφο «Αστέρα» (οδ. Ασκληπιού 4, Νέα Ιωνία) χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στο Άγιον Όρος, με θέμα:  «Ξενάγηση στο Περιβόλι της Παναγίας»

Στην εκδήλωση θα ομιλήσει ο Ιερομόναχος π. Γρηγόριος εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, θα προβληθεί σχετική ταινία , ενώ η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Γεώργιος ο Νεαπολίτης», θα παρουσιάσει βυζαντινούς ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων.

…………………………………………………………………………………………………..

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς σήμερα Δευτέρα (18/12) στις 17:30 θα ψαλεί η Παράκληση της Παναγίας Παυσολύπης, στις 18:30 θα μιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος και στις 19:00 θα τελεσθεί το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου.

…………………………………………………………………………………………………….

Σήμερα Δευτέρα (18/12) θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:

  • Στη σχολή γονέων του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πειραιώς στις 18:00 θα μιλήσει η λογοτέχνης Ειρήνη Καμαράτου για τη συναισθηματική νοημοσύνη.
  • Στην αίθουσα της Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως- Κάνιγγος 10 στην Αθήνα- στις 19:00 θα μιλήσει ο θεολόγος Λάμπρος Σκόντζος για το σωτηριολογικό περιεχόμενο της υμνολογίας των Χριστουγέννων.

……………………………………………………………………………………………………..

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί αύριο Τρίτη (19/12) στους Ιερούς Ναούς:

  • Αγίου Χαραλάμπους Καστέλλας στις 18:30.
  • Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου στις 17:30.

……………………………………………………………………………………………………..

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν αύριο Τρίτη (19/12) το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

  • Αγίου Ιωάννου Ρέντη (20:30).
  • Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Αιγάλεω (20:00).
  • Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού χοροστατούντος Αρχιερέως (20:30).
  • Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηρακλείου Αττικής (20:00).
  • Αγίου Φανουρίου Ιλίου (20:00).

……………………………………………………………………………………………………..

Αύριο Τρίτη (19/12) θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ομιλίες:

  • Στον «Πειραϊκό Φάρο» (Πραξιτέλους 173 στον Πειραιά) στις 18:30 θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Μαρκότσης με θέμα «Οδεύοντας προς τη Φάτνη».
  • Η φιλόλογος- θεολόγος Σοφία Μπεκρή θα μιλήσει στην αίθουσα της Αδελφότητας «Αγία Μαγδαληνή» (Αναγεννήσεως 19, Αιγάλεω) στις 19:00.

……………………………………………………………………………………………………

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί την Τετάρτη (20/12) στους Ιερούς Ναούς:

  • Αγίου Νείλου Πειραιώς στις 18:00.
  • Αγίας Τριάδος Χολαργού στις 17:30.
  • Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησίων στις 17:00 χοροστατούντος Αρχιερέως.
  • Αγίας Αναστασίας Περισσού στις 17:00.
  • Αναλήψεως Κορωπίου στις 16:30.
  • Τιμίου Σταυρού Αιγάλεω στις 18:00.
  • Aγίου Αντωνίου Περιστερίου στις 17:00.
  • Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου στις 17:30.
  • Στην ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου ΄Ανω Γλυφάδας στις 20:00.

……………………………………………………………………………………………………..

Νυκτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου ΄Ανω Γλυφάδας την Τετάρτη (20/12) στις 21:00.

……………………………………………………………………………………………………

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου Φιλολάου και θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες αύριο Τρίτη και την Τετάρτη και θα τεθούν σε προσκύνηση ιερά λείψανα του Αγίου.

………………………………………………………………………………………………………

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου την Τετάρτη (20/12) στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα όπου θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα παρουσιασθούν βυζαντινοί ύμνοι.

……………………………………………………………………………………………………..

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι την Τετάρτη (20/12) στις 18:00 θα ψαλούν ο Εσπερινός και η Παράκληση της Θεοτόκου και στη συνέχεια ο υπεύθυνος προγράμματος της Πειραϊκής Εκκλησίας Λυκούργος Μαρκούδης θα παρουσιάσει οδοιπορικό στη Βηθλεέμ με λόγο και εικόνα.

……………………………………………………………………………………………………

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη την Πέμπτη (21/12) στις 17:00.

………………………………………………………………………………………………………

Πανηγυρίζουν την Παρασκευή (22/12) με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας  :

  • Ο Ιερός Ναός Αγίας Αναστασίας Περισσού όπου στις Ιερές Ακολουθίες θα προστεί Αρχιερέας.
  • Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Νικαίας και θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο της Αγίας.
  • Το παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νικαίας και θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο της Αγίας.

……………………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν την Πέμπτη (21/12) το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

  • Αγίου Νείλου Πειραιώς (21:0)).
  • Αγίας Αναστασίας Περισσού (22:00).
  • Αγίας Φιλοθέης δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού (19:30).
  • Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας (21:00).
  • Αγίου Νικολάου Νικαίας (20:00-23:00).

……………………………………………………………………………………………………

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί την Παρασκευή (22/12) στους Ιερούς Ναούς:

  • Μητροπολιτικό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς στις 11:00.
  • Αγίου Νικολάου Ανακάσης στις 17:00.

……………………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες  με τις Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες της εορτής των Χριστουγέννων θα τελεσθούν την Παρασκευή (22/12) το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

  • Αγίου Χαραλάμπους Καστέλλας (18:30).
  • Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την Παρασκευή (22/12) στις 20:30.
  • Αγίου Αντωνίου Περιστερίου (20:00).
  • Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου (20:00).
  • Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης (20:00).
  • Αγίου Ελευθερίου Κ. Χαλανδρίου (20:00).

……………………………………………………………………………………………………..

Η Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Χριστουγέννων θα τελεσθεί την Παρασκευή (22/12) στους Ιερούς Ναούς:

  • Καθεδρικό Αγίας Τριάδος Πειραιώς στις 07:00.
  • Αγίου Νικολάου Πειραιώς στις 17:00.
  • Αγίου Ελευθερίου Καμινίων στις 17:00.
  • Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας στις 17:00 και θα ακολουθήσει η τέλεση του Μυστηρίου του ιερού ευχελαίου.

……………………………………………………………………………………………………..

Πανηγυρίζει την Κυριακή (24/12) ο Ιερός Ναός Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου και θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες το Σάββατο (23/12) το απόγευμα και την Κυριακή (24/12) το πρωί.

……………………………………………………………………………………………………

H Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, λειτουργεί και φέτος στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς. Είναι ο θεσμός που «συμβάλλει στην πληρότητα του έργου της αγάπης», όπως τονίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και στηρίζει σημαντικά το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η τοπική μας Εκκλησία. Η αγορά των δώρων από την Δωροέκθεση αξίζει διπλά: δίνουμε χαρά στα πρόσωπα που θα προσφέρουμε τα δώρα και βοηθάμε οικονομικά το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Για πρώτη φορά φέτος στη Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θα βρείτε είδη μοναδικής αξίας, αντίγραφα εκκλησιαστικών κειμηλίων, Σταυρών και κοσμημάτων βυζαντινής τεχνοτροπίας. Μοναδικά κομμάτια βυζαντινής τέχνης με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία που κυριάρχησε στην ορθόδοξη Ανατολή για περίπου μιάμιση χιλιετία εκφράζοντας την πνευματικότητα και την κατάνυξη των ανθρώπων.

Επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες μπορούν να προσφέρουν καινούργια είδη  τα οποία στη συνέχεια θα πωληθούν και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά  για ενίσχυση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου. Η παραλαβή των προσφορών πραγματοποιείται στους χώρους της Δωροέκθεσης. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 41 22 625.

……………………………………………………………………………………………………

Πενθήμερη προσκυνηματική οδική εκδρομή στη Βουλγαρία διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» από 26-30 Δεκεμβρίου. Οι εκδρομείς θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να επισκεφτούν τον Καθεδρικό Ναό του  Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Σοφίας , το Ναό του Αγίου Νικολάου, τη Μονή Ντραγκαλέφσκι,  το Μοναστήρι της Rila και του Μπάτσκοβο. Θα επισκεφθούν, επίσης, την ιστορική Φιλιππούπολη, το Μπόροβετς, το Σαντάνσκι, το Σάμοκοβ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το 210 4118602 .

………………………………………………………………………………………

Και φέτος το φλουρί της βασιλόπιττας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς είναι ένα πραγματικό κόσμημα!

Μια πρωτότυπη δημιουργία σχεδιασμένη με έμπνευση και κομψότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φλουρί για τη βασιλόπιττα ή ως υψηλής αισθητικής δώρο.

Ορειχάλκινο φλουρί με ειδικό επιχρύσωμα και κρύσταλλο Βοημίας. Η μία όψη εικονίζει το σύμβολο του Τιμίου Σταυρού και η άλλη φέρει το λογότυπο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Διατίθεται σε πολυτελές βελούδινο πουγκί σε δύο μορφές: κρεμαστό για το λαιμό με μεταξωτό κορδόνι ή επίχρυση αλυσίδα από ατσάλι και ως μπρελόκ για  κλειδιά με επίχρυσο κρίκο. Αποστέλλεται ταχυδρομικά σε όλη την Ελλάδα. Για παραγγελίες καλέστε στο 2104122625.

……………………………………………………………………………………………………

Το Ημερολόγιο- ατζέντα του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» για το 2024 κυκλοφορεί και είναι αφιερωμένο στο άχραντο πρόσωπο της Θεοτόκου, το «προκατηγγελμένον υπό των προφητών» και « εκλελεγμένον εκ πασών των γενεών».

Στο Ημερολόγιο θα βρείτε εικόνες της «Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων» που κοσμούν τους Ναούς της Παναγιοσκεπάστου Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ενώ περιλαμβάνονται κείμενα των: Μοναχού Αγαπίου του Κρητός, Αγίου Νικολάου Καβάσιλα, Μεγάλου Αθανασίου, Οσίου Ιωάννου Δαμασκηνού, Αγίου Μαξίμου Ομολογητού και διηγήσεις από την αγιορειτική παράδοση.

Με καλαίσθητη και υψηλής ποιότητας εμφάνιση, ο αναγνώστης θα βρει, επίσης, στις σελίδες του αναλυτικά το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» για κάθε ημέρα της εβδομάδας, αλφαβητικό εορτολόγιο και χρηστικές πληροφορίες για το πολυσχιδές ιεραποστολικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Για να προμηθευτείτε το Ημερολόγιο- ατζέντα του Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» καλέστε στο 2104122625.

………………………………………………………………………………………

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Οι ανάγκες χιλιάδων συνανθρώπων μας, επιβάλλουν σε όλους εμάς που αναζητούμε με θέρμη την κοινωνία με τον Χριστό, να στηρίξουμε ο καθένας όπως μπορεί τον εμπερίστατο αδελφό μας. Κάποιοι συνάνθρωποι μας στερούνται ακόμη και τα πιο απλά αγαθά. Αυτά τα Χριστούγεννα ,ας γίνουν τα δικά μας χέρια, η παρηγοριά και η ανακούφιση για τους ανήμπορους ηλικιωμένους μας, τους ασθενείς αδελφούς μας, τις πολύτεκνες οικογένειες, τα ορφανά παιδιά που περιμένουν καρτερικά την δική μας βοήθεια. Στήριξε και εσύ μια οικογένεια που έχει ανάγκη. Ένα δέμα αγάπης αυτά τα Χριστούγεννα, ας είναι το δικό σου.

Όσοι ενισχύουν το πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, θα λαμβάνουν ως αντίδωρον για την προσφορά τους,  το εγκόλπιο ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που για το 2024 είναι αφιερωμένο σε μορφές Αγίων.

Για περισσότερες πληροφορίες  καλέστε στο 2104118640. Επισκεφθείτε, επίσης, την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  imp.gr.

Αριθμός Λογαριασμού: 191/29600870

I-BAN: GR 1601101910000019129600870

Swift Code: ETHNGRAA

Τράπεζα: Εθνική

ΚΑΘΕ…

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, κάθε Δευτέρα στις 11:00 τελείται η παράκληση των Αρχαγγέλων Ταξιαρχών και στις 17:30 , μετά τον Εσπερινό, η παράκληση των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς, κάθε Δευτέρα στις 17:00, μετά την ακολουθία του Εσπερινού, ψάλλεται η Παράκληση του Αγίου Σπυρίδωνος.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς κάθε Δευτέρα στις 17:00 ψάλλεται η Παράκληση στον Άγιο Βασίλειο.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας κάθε Δευτέρα στις 18:00 τελείται Παράκληση στην Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα και διαβάζεται ευχή για άτεκνα ζευγάρια.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε Δευτέρα στις 18:00 τελείται η Παράκληση του Αγίου Φανουρίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Καμινίων κάθε Δευτέρα στις 17:00, τελείται η Παράκληση του Ταξιάρχη Πανορμίτη.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου κάθε Δευτέρα στις 17:00 ψάλλεται η Παράκληση στον ΄Αγιο Θεράποντα και την Παναγία Παραμυθία.

  • Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς  πραγματοποιείται σειρά ομιλιών ερμηνείας της Αγίας Γραφής με θέμα «Οι Εννέα Ωδές της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης: Ιστορία- ποίηση-Θεολογία» από τον Γενικό Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού μας Αρχιμ. Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο κάθε Δευτέραστις 17:30-18:30.
  • Κύκλος ομιλιών με θέμα «Ο Δεκάλογος» και ομιλητή τον Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνο πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 18:00-19:00 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

………………………………………………………………………………………

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, κάθε Τρίτη στις 11:00 τελείται η παράκληση του Τιμίου Προδρόμου και μετά τον Εσπερινό η παράκληση των Αγίων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου του εν Ευβοία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς κάθε Τρίτη στις 11:00 τελείται η Παράκληση στον Ταξιάρχη. 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε  Τρίτη στις 18:00 τελείται η Παράκληση της Αγίας Βαρβάρας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας κάθε Τρίτη στις 17:00 τελείται η Παράκληση του Αγίου Παντελεήμονος.

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, κάθε Τετάρτη στις 11:00 τελείται ο Παρακλητικός Κανόνας  του Τιμίου Σταυρού και μετά τον Εσπερινό τελείται η παράκληση του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς κάθε Τετάρτη απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία Βηματάρισσα.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας κάθε Τετάρτη στις 12:00 τελείται το Mυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου τελείται κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στις 18:00 στον ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε Τετάρτη στις 18:00 τελείται η Παράκληση της Παναγίας Βλαχέρνας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Καμινίων κάθε Τετάρτη στις 17:00, τελείται η Παράκληση του Αγίου Ελευθερίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς κάθε Τετάρτη στις 17:00 ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία Παραμυθία.

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού κάθε Τετάρτη στις 18:00 τελείται η Παράκληση της Θεοτόκου.

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, κάθε Πέμπτη στις 11:00 τελείται η παράκληση των Αγίων Αποστόλων και μετά τον Εσπερινό η παράκληση της Παναγίας Τριχερούσας. Ακολουθεί ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Παναγιώτου με θέμα το πρόσωπο της Παναγίας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελείται Παράκληση στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και πραγματοποιείται προσκύνηση των ιερών λειψάνων των προαναφερθέντων αγίων και των Αγίων Μεθοδίας της εν Κιμώλω, Αγάθωνος και των εν  Ραϊθώ αναιρεθέντων.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελείται η Παράκληση του Αγίου Δημητρίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ανακάσης κάθε Πέμπτη στις 17:00 ψάλλεται η Παράκληση στον ΄Αγιο Νικόλαο.

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τελείται κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, κάθε Παρασκευή μετά τον Εσπερινό ψάλλεται η παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς κάθε Παρασκευή στις 17:00, μετά την ακολουθία του Εσπερινού,  ψάλλεται η Παράκληση της Παναγίας Μεγαλόχαρης.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως κάθε Παρασκευή στις 18:00, μετά τον Εσπερινό, ψάλλεται η Παράκληση της Αγίας Παρασκευής.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς κάθε Παρασκευή, στις 17:00, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία Παντάνασσα.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε Παρασκευή στις 18:00 τελείται η Παράκληση του Αγίου Παϊσίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας κάθε Παρασκευή στις 17:00 ψάλλεται η Παράκληση των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης.

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ:

Ιερά αγρυπνία τελείται κάθε Σάββατο το βράδυ στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς πραγματοποιούνται συνάξεις με θέμα «Ταξιδεύοντας στο αχανές πέλαγος του Ψαλτηρίου» και υπεύθυνο τον Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνο  κάθε Σάββατο στις 19:15-20:15.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αχαρνών (Μενίδι) κάθε Σάββατο στις 17:30 ψάλλεται η Παράκληση του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου.

……………………………………………………………………………………………………..

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ:

Δεύτερη Θεία Λειτουργία τελείται κάθε Κυριακή στους Ιερούς Ναούς:

  • Μητροπολιτικό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς (10:15).
  • Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (10:30).
  • Αγίου Δημητρίου Πειραιώς (10:00).
  • Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως (10:00).
  • Αγίου Βασιλείου Πειραιώς.
  • Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου (10:30- μέχρι την Κυριακή των Βαΐων).
  • Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού (10:15).
  • Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου (09:50).
  • Και στο παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών της ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.
  • Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς , κατά τη διάρκεια της δεύτερης Θείας Λειτουργίας που τελείται τις Κυριακές στις 10:30-11:30 το πρωί , πραγματοποιείται ερμηνευτική απόδοση στη νοηματική γλώσσα από πιστοποιημένο θεολόγο- διερμηνέα προς διευκόλυνση των πιστών με προβλήματα ακοής.

Κάθε Κυριακή στις 18:30 ψάλλεται η Παράκληση στον Άγιοι Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως, τον Ιατρό.

………………………………………………………………………………………………………….

Μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση προσφέρει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς μέσω των Εκπαιδευτηρίων της στα οποία λειτουργούν όλες οι βαθμίδες (Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στοχεύουν αφενός στο να προσφέρουν γνώσεις και τρόπους μάθησης, αφετέρου να εμφυσήσουν στους μαθητές την ελληνορθόδοξη παιδεία που στοχεύει στην ολόπλευρη πνευματική, ψυχική και σωματική καλλιέργειά τους. Διαθέτουν σύγχρονες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας αλλά και εργαστήρια.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε: για τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο στο 210 46 34 113 και για το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο 210 46 10 915.

……………………………………………………………………………………………………

Το Κέντρο Επιμορφώσεως Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως  Πειραιώς λειτουργεί με τριετή φοίτηση, από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο. Διδάσκονται: φορητή εικόνα, τοιχογραφία, θεολογία της εικόνας, Ιστορία τέχνης, ιστορία ρυθμών, ελεύθερο σχέδιο- χρώμα, αγιογραφία- ζωγραφική. Παραδίδονται, επίσης, μαθήματα ψηφιδωτού ενώ λειτουργεί παιδικό τμήμα αγιογραφίας- ζωγραφικής. Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα και τις εγγραφές στο 2104536204 από τις 18:00-21:00.

…………………………………………………………………………………………………….

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ένα υπερσύγχρονο Μουσικό Ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών με μακρά καλλιτεχνική παιδεία και γνώση, συνεχίζει την λειτουργία του.

Διδάσκονται όλα τα τμήματα κλασσικής, παραδοσιακής, βυζαντινής, λαϊκής  και σύγχρονής μουσικής, Ανώτερα Θεωρητικά, Κλασσικό και Σύγχρονο Τραγούδι, Φωνητική και Ορθοφωνία, Μουσική Προπαιδεία και Μουσικοκινητική και πραγματοποιείται προετοιμασία για τα Μουσικά Σχολεία και Μουσικά Πανεπιστήμια.

Διδάσκουν καταξιωμένοι Καθηγητές, Μουσικολόγοι και Μουσικοπαιδαγωγοί.

Διδάσκονται όλα τα μουσικά όργανα.

Τμήματα: Κλασσικά, παραδοσιακά, μοντέρνα.

Τμήμα βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής.

Τμήμα κλασσικού και σύγχρονου τραγουδιού.

Τμήμα φωνητικής και ορθοφωνίας για τραγουδιστές και ηθοποιούς.

Τμήμα φωνητικής και ορθοφωνίας για ιεροψάλτες και ιερείς.

Τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά και εφήβους.

Τμήμα προετοιμασίας για μουσικά σχολεία και πανεπιστήμια.

Πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος.

Εγγραφές καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Επίσης, λειτουργεί Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά και εφήβους με υπεύθυνο  τον Νευροεπιστήμονα Ιατρό και Μουσικοπαιδαγωγό Άρη Βαλέρη.

Πληροφορίες: Μπούρμπαχη 24 Αγία Σοφία – Πειραιά. Τηλέφωνο για πληροφορίες και εγγραφές : 213 – 025 70 07.

https://www.peradio.com/

Visits: 29


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο