Ποιος ο ρόλος της Κατήχησης σήμερα; (VIDEO)


Η Κατήχηση είναι μια διαδικασία που υπάρχει στους κόλπους της Εκκλησίας από την δημιουργία της. Αρχικά είχε ως στόχο την μετάδοση του σωτήριου Ευαγγελικού Μηνύματος και βιώματος στους Εθνικούς ή Αλλοθρήσκους, με αποτέλεσμα την Βάπτιση και την Ένταξη τους στο σώμα του Χριστού. Ήταν μια μακροπρόθεσμη κατάσταση κατά την όποια συνδυαζόταν το Βιωματικό-λειτουργικό σκέλος, με την εντρύφησή τους στον Λόγο του Κύριου. Ωστόσο σήμερα η Κατήχηση είναι μια διαφορετική περίπτωση, αφού πλέον πραγματοποιείται ο Νηπιοβαπτισμός, χωρίς όμως αυτό να ακυρώνει την σημαντικότητα και αναγκαιότητα ύπαρξής της

Συνεπώς τα Κατηχητικά Προγράμματα συνεχίζονται από τις Ιερές Μητροπόλεις και τις κατά Τόπους Ενορίες συστηματικά. Ενήλικες και παιδιά συμμετέχουν στα εν λόγω Προγράμματα για να γνωρίσουν τις Θεολογικές αλήθειες αλλά και την Ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας.

Μέσω Δραστηριοτήτων και Δράσεων οι οποίες νοηματοδοτούνται Χριστιανικά, ο καθένας έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει Ευαγγελικά τον χρόνο του και να εμβαθύνει με τρόπο πολλές φορές δημιουργικό και ψυχαγωγικό στο Σωτηριολογικό Μήνυμα της Εκκλησίας.

Ποιος ο Ρόλος της Κατήχησης σήμερα; με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεωνά Αθανασιάδη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο