Παράκληση, διαδήλωση και ένταση στον Προφήτη Ηλία Ηλιουπόλεως (ΦΩΤΟ & VIDEO)


Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί στο Ναό Προφήτου Ηλιού στο Πάρκο Ηλιουπόλεως μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για αυθαίρετες κατασκευές γύρω στο Ναό.

Όπως έχει ανακοινώσει η κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης, υποστηριζόμενη από άλλους φορείς και παρατάξεις του Δήμου Ηλιούπολης, προσκάλεσε τους πολίτες να παρευρεθούν στο γκρέμισμα των αυθαίρετων κατασκευών στο Εξωκλήσι του Προφήτου Ηλιού Ηλιουπόλεως.

Περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν και ανέβηκαν στο χώρο μπροστά από το ναό, οπού με πλακάτ στα χέρια αξίωναν το γκρέμισμα του Ναού.

Στο σημείο βρισκόταν ήδη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Δημητρίου ο οποίος από την προηγούμενη ημέρα είχε ειδοποιήσει τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ηλιουπόλεως ότι θα βρίσκεται στο Ναό του Προφήτου Ηλιού για την ατομική του προσευχή και ότι θα τελέσει Παράκληση και Επιμνημόσυνη Δέηση.

Οι διαδηλωτές αφού ολοκλήρωσαν την συγκέντρωσή τους κινήθηκαν προς την είσοδο του ναού προκειμένου να γράψουν συνθήματα και να προκαλέσουν φθορές.

Εκεί συγκρούστηκαν με Δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν ήδη εκεί.

Τόνισε επίσης ότι κατά την διάρκεια της διαδήλωσης, ο Εφημέριος του Ναού απουσίαζε, ο Ναός ήταν κλειστός, κλειδωμένος και άδειος, ούτε υπήρξαν πιστοί που ταμπουρώθηκαν μεσα σε αυτόν.

Το γεγονός αυτό είναι ένας κρίκος μιας μακριάς αλυσίδας καθώς όπως φαίνεται υπάρχει αρκετό παρασκήνιο στην υπόθεση.

Σε δηλώσεις του στο ilioupolinews.gr ο επικεφαλής της παράταξης “Η Πόλη Που Θέλω” Γαβριήλ Αραμπατζής αφήνει αιχμές για «επιλεκτική τήρηση της Νομιμότητας και διχασμό της Τοπικής Κοινωνίας» από τη Δημοτική Αρχή.

«Η Δημοτική Αρχή», αναφέρει η Ανακοίνωση, «από τη μία επέδειξε έναν «υπερβάλλον ζήλο» στην εφαρμογή της Νομιμότητας έναντι των αυθαίρετων εργασιών που έχουν γίνει στο Εκκλησάκι του Προφήτου Ηλιού ενώ από την άλλη εθελοτυφλεί για την μη Εφαρμογή των Τελεσίδικων Αποφάσεων για την κατεδάφιση των παρακείμενων αυθαίρετων κτισμάτων του Δήμου».

Πηγή: ilioupolinews.gr

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο