Ο Paul Grod συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη τροποποίηση του Τόμου


Να επιτρέψει στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας να δημιουργεί Eνορίες στο Eξωτερικό, ζήτησε από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Ουκρανικού Συνεδρίου Paul Grod.

Ο κ. Grod μιλώντας στο “ράδιο Liberty” δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να γίνει μια Τροποποίηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας, ώστε να δοθεί Δικαιοδοσία στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας και εκτός Συνόρων.

Σύμφωνα με τον κ. Grod με τυχόν επέκταση των ορίων του Τόμου, θα περιοριστεί η επιρροή της Εκκλησίας της Ρωσίας στην Διασπορά.

“Όταν κάποιος μεταναστεύει από την Ουκρανία, ένα από τα κύρια πράγματα που ψάχνει είναι μια Εκκλησία. Εάν δεν υπάρχει Ουκρανικός Ναός που θα μπορεί να εκκλησιασθεί, τότε αναγκαστικά πηγαίνουν στην Ρωσική Εκκλησία” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Grod.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Ουκρανικού Συνεδρίου υπογράμμισε ότι “όλοι γνωρίζουμε ότι η Εκκλησία της Ρωσίας είναι το “χέρι του Κρεμλίνου” ακόμη και στην Διασπορά. Επομένως, είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε Ουκρανικούς Ναούς, γι΄ αυτό και το πρότεινα στον Οικουμενικό Πατριάρχη”.

Κλείνοντας ο κ. Grod, ανέφερε ότι ο Παναγιώτατος Πατριάρχης ήταν ανοιχτός για συζήτηση επί του θέματος, τονίζοντας ότι “μερικές φορές επειδή εμείς οι λαϊκοί εκπροσωπούμε την κοινωνία των πολιτών, μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα που δεν μπορούν να πουν οι κληρικοί”.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο