Ο Περιφερειακός Τύπος στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Ημερίδα του Ιονίου Πανεπιστημίου και των Εκδόσεων Ενημέρωση


ΚΕΡΚΥΡΑ. Ημερίδα με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την Έκδοση της Εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ διοργανώνεται το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στις 18:00 στην Βιβλιοθήκη του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα: “Ο Περιφερειακός Τύπος στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης”. 

Η Ημερίδα θα μεταδίδεται live στη σελίδα Enimerosi Kerkira της Ενημέρωσης στο FB.

Οι επαΐοντες λένε πως οι Τεχνολογικές Εφαρμογές μεγαλώνουν την ανισομετρία ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των Ψηφιακών Πλατφορμών και όλων των υπολοίπων ανθρώπων, των χρηστών. Ο λόγος γίνεται για εννοιολογικό κενό αλλά και για κενό Πολιτικής. Αναφέρεται η ανάγκη θέσπισης κανονιστικού πλαισίου, που να διατηρεί και να προάγει τις κλασικές αξίες, επιβεβαιώνοντας την ηθική της Επικοινωνίας, της Ενημέρωσης, της Ανταλλαγής Πληροφοριών.

Η Ελληνική Πολιτεία Νομοθέτησε πρόσφατα την ανάγκη σύστασης Μητρώων για τον Τύπο και τα ψηφιακά ΜΜΕ. Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, Δ. Γαλαμάτης θα είναι εδώ να παρουσιάσει τη φιλοσοφία και τις Εφαρμογές των Μητρώων.

Ο Τύπος είναι και Εργασιακό περιβάλλον, όπου εξελίσσονται οι παραγωγικές σχέσεις για την παραγωγή επώνυμου, πρωτότυπου περιεχομένου. Η σωρευτική και σωρευμένη ισχύς των πλατφορμών, συνεπικουρούμενη από εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης, επιτείνει τις αντιθέσεις Ιδιοκτησίας – Εργασίας. Κι αυτό επηρεάζει την ποιότητα της Ενημέρωσης.

Ο Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, Σωτήρης Τριανταφύλλου, η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Μαρία Αντωνιάδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου & Νήσων, Κυριάκος Κορτέσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού, Ηλεκτρονικού Τύπου, Θέμης Μπερεδήμας θα είναι όλοι εδώ να πλουτίσουν την συζήτηση με τις δικές τους παρεμβάσεις από θέσεις Εργασίας.

Η Καθηγήτρια Χριστίνα Μπάνου («Πολιτική και Εκδοτική του Βιβλίου») στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, εργάστηκε στον συντονισμό της επιστημονικής ομάδας για την πρόταση Ερευνητικού Προγράμματος με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού και ιστορικού υλικού των Περιφερειακών Εφημερίδων.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πέτρος Κωσταγιόλας με γνωστικό αντικείμενο την Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Πληροφόρησης, Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, και επικεφαλής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, και η Βάλια Καϊμάκη, Επ. Καθηγήτρια του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Δημοσιογράφος εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας, με τις τοποθετήσεις τους αναμένεται να αναδείξουν πλευρές που περιέχονται στην αξία της εργασίας στην Ενημέρωση και τη Μαζική Επικοινωνία.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Κατσαΐτης

Πρόκειται για μια ακόμα εκδήλωση στην Κέρκυρα με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την έκδοση του πρώτου φύλλου της Εφημερίδας Ενημέρωση, που συνδιοργανώνεται με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Αυτό το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, στις 6 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ιωάννου Θεοτόκη 72).

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο