Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης θα προεξάρχει της Εξοδίου Ακολουθίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας (VIDEO)


Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα Προεξάρχει της Εξοδίου Ακολουθίας του Μακαριστού Πατριάρχου Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου η οποία θα Τελεστεί το Σάββατο στις 11 το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφκι στη Σόφια.

Αυτό ανέφερε σε Δήλωσή του προς τους Δημοσιογράφους ο Τοποτηρητής του Θρόνου, Μητροπολίτης Βάρνης κ. Ιωάννης, μετά την Τέλεση του Τρισαγίου ενώπιον της Σορού του Μακαριστού Πατριάρχου.

Σύμφωνα με το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί νωρίτερα (9:30), θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Βάρνης κ. Ιωάννης.

Λίγη ώρα μετά, τη δήλωση του Μητροπολίτου Βάρνης επιβεβαίωσε προς τους Δημοσιογράφους και ο Μητροπολίτης Στάρας Ζαγόρας κ. Κυπριανός, Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κυπριανός διευκρίνισε ότι αναμένονται ακόμη επιβεβαιώσεις από τις επίσημες Αντιπροσωπείες που έχουν κληθεί να έρθουν στη Χώρα. Όταν ρωτήθηκε αν προσκλήθηκε ο Ρώσος Πατριάρχης, ο Μητροπολίτης Κυπριανός απάντησε: “Όλα είναι γνωστά, αλλά ακόμα δεν έχουμε απαντήσεις” και πρόσθεσε ότι “με Επιστολή που υπογράφει ο Αντιπρόεδρος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης, γνωστοποιούνται όλες οι Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες για τον θάνατο του Μακαριστού Κεκοιμημένου Πατριάρχου κ. Νεοφύτου”. 

Ο Μητροπολίτης Κυπριανός, Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου (Φωτο: bta.bg)

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο