Ο Εορτασμός της Ινδίκτου στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο


Την 1η Σεπτεμβρίου 2023, Αρχή της Ινδίκτου, δηλαδή του Εκκλησιαστικού Έτους τιμά και φέτος το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Πρωτόθρονη Εκκλησία. Την 1η Σεπτεμβρίου έχει αφιερώσει η Μητέρα Εκκλησία στην προστασία του Περιβάλλοντος για αυτό και θα Αναγνωστεί και το Μήνυμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοινωθέν την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, τελείται στον Πατριαρχικό Ναό η Εορτή της Ινδίκτου και η Ιερά Σύναξις προς τιμήν και Μνήμην της Παναγίας της Παμμακαρίστου, της οποία αρχαία Ιερά Εικόνα τεθησαύρισται σε αυτόν

Κατά τον Μέγαν Εσπερινόν της παραμονής, Πέμπτης, 31ης Αυγούστου 2023, και ώραν 6:00 μ.μ., ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, την επομένη, ημέρα της Εορτής, θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία εν Πατριαρχική και Πολυαρχιερατική Συγχοροστασία, τη Συμμετοχή των Συνοδικών και Ενδημούντων Αρχιερέων.

Η Εικόνα της Παναγίας της Παμμακαρίστου θα είναι εκτεθειμένη, κατά το έθος, εις προσκύνηση εν τω Σωλέα. Κατά την Θεία Λειτουργία θα Αναγνωσθεί και ειδικό Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος επί τη ημέρα προσευχών Υπέρ της Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος.

«Διά τους επιθυμούντας να εκκλησιασθούν κατά τον τελεσθησόμενον εν τη Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή Εσπερινόν της Εορτής διατίθεται λεωφορείον, το οποίον θα εκκινήση την 5ην μ.μ. ώραν εκ της πλατείας Ταταούλων (Κουρτουλούς), διερχόμενον την 5.15 μ.μ. έμπροσθεν της Όπερας Ταξείμ, μετ’ επιστροφής εις τα ίδια μετά το τέλος του Εσπερινού», αναφέρει η σχετική Ανακοίνωση.

Visits: 3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο