Οι 16 καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές για να ακούσετε Μουσική στα Windows


Το Windows media player και η Μουσική Groove είναι ενσωματωμένοι Players στα windows και μας δίνουν τη δυνατότητα δούμε βίντεο ή να ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική. Στο διαδίκτυο  ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλές άλλες ανεξάρτητες  εφαρμογές και με πολύ καλές επιδόσεις για το σκοπό αυτό. Εμείς σήμερα επιλέξαμε τα 16 καλύτερα δωρεάν προγράμματα, από τα πιο απλά, έως και τα πιο σύνθετα (για τους απαιτητικούς), που θα σας βοηθήσουν να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική.

VUPlayer

ο VUPlayer είναι ένας σύγχρονος, εκπληκτικά απλός και αποδοτικός μουσικός Player για τα Windows που σας βοηθήσει να ακούσετε τα αγαπημένα σας τραγούδια. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να τροποποιήσετε τον τόνο της μουσικής σας με τον ισοσταθμιστή ήχου που περιλαμβάνει και να προσθέσετε οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα Visual εφέ που περιλαμβάνει. Παρά ταύτα, παραμένει, εξαιρετικά ελαφρύς, χωρίς να απαιτεί πολλούς πόρους, θα έλεγα ότι είναι ίσως ένας από τους καλύτερους μουσικούς players που μπορεί να βρει κάποιος για τα windows και πιστεύω ότι αξίζει να το δοκιμάσετε.

Nemp

Πρόκειται για ένα απολύτως δωρεάν, λειτουργικό εμφανίσιμος mp3 player, με πολλές λειτουργίες. Είναι φορητός, που σημαίνει ότι τρέχει χωρίς εγκατάσταση. Μπορεί να αναζητήσει αρχεία ήχου στους σκληρούς σας δίσκους και να τα αποθηκεύσει στη βιβλιοθήκη του. Απλά μεταφέρετε και αποθέσετε τον κατάλογο μουσικής σας στο παράθυρο Nemp. Μετά από αυτό μπορείτε να περιηγηθείτε και να αναζητήσετε την αγαπημένη σας μουσική σε αυτή τη βιβλιοθήκη με όνομα καλλιτέχνη, ή ανά άλμπουμ. Τα μεταδεδομένα διαβάζονται από ID3v1-Ετικέτες, ID3v2, Ogg-Vorbis, Flac Metablocks και Apev2-Tags και μπορούν να τροποποιηθούν. Στα αρχεία wma τα μεταδεδομένα διαβάζονται, αλλά δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Για CD-Audio χρησιμοποιείται το CD-Text και (προαιρετικά) το freedb.

CD-Runner

Το CD-Runner έχει σχεδιαστεί για να αναγνωρίζει και να αναπαράγει αυτόματα πολυμέσα όλων των τύπων, από Audio CD σε MP3 και FLAC. Επίσης, αναλύει τα CD, παίζει ραδιόφωνο στο Internet, MP3 CD και ταινίες DVD, μεταφορτώνει αυτόματα πληροφορίες CD από το freedb online και πολλά άλλα. Περιλαμβάνει γραφικές προσόψεις Home Stereo, Compact, TouchPad και Ribbon (ελαχιστοποιημένο) που έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με ένα πραγματικό hi-fi CD και DVD player, ενώ η μικρότερη πρόσοψη στερεοφωνικού έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με μια πραγματική μονάδα που θα βρείτε σε ένα αυτοκίνητο.  Η φορητή πρόσοψη έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με γενική συσκευή αναπαραγωγής MP3. Η νέα πρόσοψη TouchPad έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με ένα γενικό tablet υπολογιστή και περιλαμβάνει πλήρη και μικρά μεγέθη. Όλες οι προσόψεις είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμες και μπορεί να αλλάζουν μεταξύ σας καθώς παίζετε μουσική ή βλέπετε ταινίες. Παρέχεται επίσης, πλήρης υποστήριξη για το freedb και οποιαδήποτε άλλη συμβατή βάση δεδομένων CDDB, η οποία σας επιτρέπει να κάνετε αυτόματη λήψη και υποβολή ηλεκτρονικών πληροφοριών Audio CD (τίτλοι καλλιτεχνών και άλμπουμ, τίτλοι τραγουδιών, σημειώσεις γραμματοκιβωτίου κ.λπ.). Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε πάνω από 3 εκατομμύρια ηχητικά CD με την τελευταία βιβλιοθήκη δίσκων.

Qmmp

Πρόκειται για μία πολύ απλή εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική απλά και γρήγορα. Το περιβάλλον εργασίας της εφαρμογής είναι παρόμοιο με τους πολύ δημοφιλείς players winamp ή xmms. Περιλαμβάνει πολλά εναλλακτικά user interface ώστε να το προσαρμόσετε ακριβώς στις ανάγκες σας που μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ

XMPlay

Εναλλακτικός ελαφρύς Player, υποστηρίζει OGG, MP3, MP2, MP1, WMA, WAV, CDA, MO3, S3M, MTM MOD, UMX audio formats, και PLS, M3U, ASX, WAX playlists. Μπορείτε να φορτώσετε περισσότερα formats μέσω των plugins που διαθέτει το πρόγραμμα. Το πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι ότι δεν χρειάζεται εγκατάσταση και καταναλώνει πολύ λίγους πόρους. Τέλος μπορείτε να επιλέξετε την εμφάνιση του Player κατεβάζοντας όποιο από τα δεκάδες έτοιμα skins σας αρέσει.

Dopamine

Το Dopamine είναι ένα δωρεάν λογισμικό αναπαραγωγής ήχου που μπορεί να παίξει αρχεία ήχου wav, mp3, Ogg Vorbis, FLAC, WMA και M4A / AAC. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι το γεγονός ότι διατίθεται και σε μορφή Portable, αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτεί εγκατάσταση και έτσι μπορεί να τρέξει και από ένα USB . Για να δουλέψετε με την εφαρμογή, αφού κατεβάσετε το αρχείο, αποσυμπιέστε την εφαρμογή και μέσα από τον φάκελο Dopamine – Portable και τρέξτε το αρχείο Dopamine. Από εκεί και μετά επιλέξτε ρυθμίσεις και καθορίστε την διαδρομή που βρίσκονται τα μουσικά σας αρχεία, αλλάξτε την εμφάνιση του Player και άλλες ρυθμίσεις.

Audacious

Το Audacious, είναι ένα σύγχρονο πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου ανοιχτού κώδικα, απόγονος του XMMS, για να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική σας που όμως δεν καταναλώνει άσκοπα τους πόρους του υπολογιστή σας. Μεταφέρετε και αποθέστε φακέλους και μεμονωμένα αρχεία τραγουδιών, αναζητήστε καλλιτέχνες και άλμπουμ σε ολόκληρη τη μουσική σας βιβλιοθήκη ή δημιουργήστε και επεξεργαστείτε τις δικές σας προσαρμοσμένες λίστες αναπαραγωγής. Ακούστε μουσική από CD ή από ροή από το Internet και ενεργοποιήστε για καλύτερη ακουστική το γραφικό ισοσταθμιστή ή δοκιμάστε με εφέ LADSPA. Απολαύστε τη σύγχρονη θεματολογία ή αλλάξτε την εμφάνιση ως Winamp Classic. Χρησιμοποιήστε τα plugins που περιλαμβάνονται στο Audacious για να διαβάσετε τους στίχους στη μουσική σας, και πολλά άλλα.

Vov Music Player

Το Vov Music Player είναι ένα ελαφρύ, απλό πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου, ικανό να αναπαράγει αρχεία FLAC, MP3, MP2, MP1, OGG, WMA, WAV και AIFF. Δεν χρειάζονται περίπλοκες ρυθμίσεις για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια από την επιφάνεια εργασίας σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε την πηγή με τα μουσικά σας αρχεία και να ακούσετε τα αγαπημένα σας τραγούδια Η διεπαφή είναι μινιμαλιστική και παρέχει τα βασικά στοιχεία στοιχεία που απαιτούνται για την αναπαραγωγή των μουσικών αρχείων, ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της σειράς και της τυχαίας αναπαραγωγής της μουσικής σας. Εν κατακλείδι πρόκειται για ένα πολύ απλό μουσικό Player χωρίς σύνθετες ρυθμίσεις που δεν επιβαρύνει τους πόρους του συστήματος του υπολογιστή σας.

ZPlayer

Το ZPlayer είναι ένα πρόγραμμα είναι μία εφαρμογή αναπαραγωγής μουσικής με πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση γραμμένη σε Java, που σημαίνει ότι μπορεί να τρέξει σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα που διαθέτει εγκατεστημένη Java (έκδοση 1.7.0 ή νεότερη). Περιλαμβάνει, αυτόματη υποστήριξη για αρχεία MPEG επίπεδα I, II και III (MP2, MP3), PCM Wave (WAV), αρχεία Vorbis Ogg, Flac, MOD (S3M, MTM, IT, XM, UMX, MO3) SF2 SoundBank υποστήριξη) και CDA, υποστήριξη για plugins Winamp2 (μόνο για Windows και Java 32bits), υποστήριξη σε εκτεταμένη μορφή ήχου (24 / 32bit / 7.1ch / 96Khz), στα Windows με εφαρμογή JNI DirectSound και Linux με εφαρμογή JNI ALSA. Διαθέτει ακόμη, ισοσταθμιστή, εφέ ήχου όπως ανακατεύθυνση μπάσων και ευρεία στερεοφωνία, ανεξάρτητα κανάλια όγκου με ανακατεύθυνση μεταξύ τους, πλήρη υποστήριξη full screen και πολλές άλλες δυνατότητες.

AIMP Player

Ο AIMP Player θεωρείται από τα καλύτερα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων με εύχρηστο περιβάλλον εργασίας, μικρό μέγεθος ελάχιστη χρήση των πόρων του συστήματος και πολύ καλή απόδοση. Ίσως ο καλύτερος audio player κατά την γνώμη μου με πολλά δυνατά σημεία ένα εκ των οποίων η μεγάλη ευκολία δημιουργίας Playlists για τη μουσική μας, επιπλέον, δωρεάν εργαλεία που συμπληρώνουν τον AIMP player, ώστε να ακούστε και να γράψτε τους αγαπημένους σας ραδιοφωνικούς σταθμούς σε OGG/ WAV / MP3 formats, να αναζητήστε και κατεβάστε album covers από το Internet κάντε Rip τα αγαπημένα σας cd, αλλά χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα και σαν Audio Recorder. Τέλος, μπορείτε ακόμη να αλλάξετε την εμφάνιση του Player, κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας οποιοδήποτε από τα δεκάδες διαθέσιμα, εκπληκτικά σε εμφάνιση skins από εδώ.

Boom Audio Player

Αν ψάχνετε να βρείτε ένα απλό player που να καταναλώνει ελάχιστους πόρους και να μπορεί να παίξει τα πιο διαδεδομένα φόρμα ήχου νομίζω ότι το Boom είναι η πιο κατάλληλη λύση. Από προεπιλογή είναι καθορισμένο για ψάξει για μουσικά αρχεία στον φάκελο των windows η Μουσική μου΄΄ μπορείτε όμως να ρυθμίσετε να ακούσετε τη μουσική σας από οποιαδήποτε άλλους φακέλους στον υπολογιστή σας. Μπορείτε ακόμη να εγκαταστήσετε το Boom σε αφαιρούμενα ( USB ) και να το τρέξετε από εκεί αλλά και να περάσετε τη μουσική στο στικάκι σας έτσι ώστε κάθε φορά που να το συνδέετε στον υπολογιστή σας να ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια. Υποστηρίζει ποικιλία από δημοφιλή φόρμά ήχου , όπως οι εξής: MP3 , Ogg Vorbis , FLAC , Musepack ( MPC ), WavPack , WAV, AIFF , mp4/m4a, WMA και φυσικά όπως καταλάβετε δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

Xion Player

Ο Xion Player είναι ένας υψηλής πιστότητας player για να ακούτε μουσική.Υποστηρίζει απευθείας φόρτωση από τα αρχεία Zip και διαθέτει μία τεράστια συλλογή από skins ώστε να αλλάξετε την εμφάνιση του. Διαθέτει δυνατή υποστήριξη λιστών αναπαραγωγής, Equalizer με προεπιλογές, αυτόματη αναπαραγωγή και πολλές άλλες ευκολίες που θα πρέπει να έχει ένας σύγχρονος Player. Για να αλλάξετε την εμφάνισή του επιλέξτε οποιοδήποτε από τα εκατοντάδες έτοιμα skins που διαθέτει εδώ.

Clementine

Το Clementine είναι ένας σύγχρονος Player και οργανωτής ταξινόμησης μουσικών αρχείων με έμφαση στην ταχύτητα και την ευκολία χρήσης, μπορείτε να αναζητήσετε και να παίξετε μουσικά αρχεία από την μουσική σας αρχειοθήκη να ακούσετε ραδιόφωνο μέσω διαδικτύου να δημιουργήσετε έξυπνες και δυναμικές playlists να δείτε τους στίχους των τραγουδιών που ακούτε και τις φωτογραφίες των καλλιτεχνών, να μετατρέψετε μουσική σε MP3, Ogg Vorbis, Ogg Speex, FLAC ή AAC αρχεία και ένα πλήθος ακόμη λειτουργιών.  Πρόκειται για το καλύτερο ίσως πρόγραμμα στο είδος του, αφού έχει τη δυνατότητα εκτός από τη δυνατότητα προσθήκης μουσικής από τον τοπικό μας δίσκο, και τη δυνατότητα σύνδεσης με τους καλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και τη δυνατότητα προσθήκης οποιασδήποτε audio streeming url. Επίσης μπορείτε να συνδεθείτε και να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική στους πιο διαδεδομένους Cloud storage όπως είναι το Google Drive, το DropBox, το Amazon Cloud Drive και άλλα. Για να προσθέσετε την αγαπημένη σας μουσική από τον σκληρό σας δίσκο, από το μενού της εφαρμογής επιλέξτε Tools και κάντε κλικ στην επιλογή Preference, από εκεί και μετά επιλέξτε τον φάκελο με τη μουσική σας και πατήστε Ο.Κ.
Περιμένετε λίγο μέχρι να ολοκληρωθεί η εισαγωγή των τραγουδιών και μετά επιλέξτε να ακούσετε το αγαπημένο σας Άλμπουμ. Για κάθε άλμπουμ παρέχεται και η φωτογραφία του, μάλιστα αν δεν σας ικανοποιεί ή αν δεν ανταποκρίνεται ποιοτικά στα γούστα σας, μπορείτε μέσω της επιλογής Cover Manager ( επιλέξτε Tools- Cover Manager) να την αλλάξετε.

CherryPlayer

Το CherryPlayer είναι ένα μοναδικό λογισμικό αναπαραγωγής πολυμέσων που συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα ενός desktop player και την δυνατότητα αναπαραγωγής σχεδόν όλων των τύπων πολυμέσων streaming, όπως βίντεο, ήχο, ραδιόφωνο και ζωντανές εκπομπές. Οι ενσωματωμένες κατηγοριοποιημένες λίστες αναπαραγωγής από επιτρέπουν να γνωρίζετε όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού, των ταινιών και πολλά άλλα. Υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης και προβολής ροών στο Twitch.tv με δυνατότητα σύνδεσης στο λογαριασμό τους. Οι οπαδοί της μουσικής θα υποστηρίξουν τις υπηρεσίες SHOUTcast, SoundCloud και VK. Όλα αυτά με την ελάχιστη χρήση πόρων συστήματος, ενσωματωμένους κωδικοποιητές, διαισθητικό interface και πολλά άλλα πλεονεκτήματα καθιστούν το CherryPlayer πραγματικά αξεπέραστο.

Musique

Το Musique είναι ο ιδανικός Player για τους χρήστες που μπορεί να βρίσκουν άλλους μουσικούς Players περίπλοκους και δύσχρηστους. Ξεκινά γρήγορα, είναι πολύ ελαφρύ και μπορεί εύκολα να χειριστεί πολύ μεγάλες μουσικές συλλογές. Περιηγηθείτε με φωτογραφίες καλλιτέχνη, εξώφυλλα άλμπουμ, είδη και φακέλους, ώστε να μπορείτε να οργανώσετε τη μουσική σας με τον τρόπο. Εντυπωσιακή προβολή πληροφοριών στην οποία μπορείτε να μεταβείτε ενώ ακούτε. Εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με το τρέχον κομμάτι, το άλμπουμ και τον καλλιτέχνη. Υποστηρίζει τις περισσότερες μορφές ήχου, όπως: FLAC, OGG Vorbis, Monkey’s Audio (APE), Musepack (MPC), WavPack (WV), True Audio (TTA). Το Musique δεν τροποποιεί ποτέ τα αρχεία σας, αποθηκεύει όλα τα δεδομένα του στη δική του βάση δεδομένων.

Resonic Player

Το Resonic Player είναι ένα δωρεάν, απλό, γρήγορο πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου που το βασικό του μενού αποτελείται κυρίως από ένα μεγάλο ευανάγνωστο μενού και έναν αναλυτή συχνότητας μουσικού φάσματος. Μπορεί να αντικαταστήσει επάξια οποιοδήποτε μουσικό player χρησιμοποιείται έως τώρα.

Visits: 45


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο