Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββας: Χρέος μας να εκτιμούμε τον πολύτιμο θησαυρό της Ορθόδοξης πίστης μας


Πανηγυρικά Εορτάσθηκε η Εορτή του Αγίου Πνεύματος στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος στο Podwale της Βαρσοβίας, που αποτελεί την παλαιότερη ιστορική Ορθόδοξη Εκκλησία της Περιοχής. Ιερούργησε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.

“Θεμέλιο της πίστης και της πνευματικής μας ζωής είναι η Αγία Τριάδα. Χωρίς να δηλώνει κανείς πίστη στον Τριαδικό Θεό, δεν μπορεί να είναι ούτε χριστιανός ούτε μέλος της Εκκλησίας του Χριστού”, είπε στην αρχή του κηρύγματός του ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε: “Η ζωή της Εκκλησίας μας μαρτυρεί έντονα τη Σοφία του Θεού και ότι η Αλήθεια του Θεού πάντα θριαμβεύει”.

Αναφερόμενος στα εγκαίνια της Αγίας Σοφίας της Βαρσοβίας, τον ναό σύμβολο στην καρδιά της Ευρώπης, ο Μακαριώτατος υπογράμμισε: “Πριν από τρεις εβδομάδες ζήσαμε μια ξεχωριστή στιγμή – τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Του Θεού Σοφίας στη Βαρσοβία, που αποτελεί ένα μνημείο και φόρος τιμής στα θύματα των απελάσεων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της καταστροφής ορθόδοξων ναών, της εξέγερσης της Βαρσοβίας και όλων αυτών που μαρτύρησαν για την πίστη τους στην Ορθοδοξία και θυσιάστηκαν για την πατρίδα”.

(Διαβάστε σχετικά: Εγκαινιάστηκε η Αγιά Σοφιά της Βαρσοβίας – Ο ναός σύμβολο στη καρδιά της Ευρώπης και οι συμβολισμοί του)

“Εδώ χτίστηκε ο πρώτος ορθόδοξος ναός της πρωτεύουσας, που ιδρύθηκε από τους προγόνους μας, καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου μαζί με ολόκληρη την Παλιά Πόλη. Μετά τον πόλεμο δεν υπήρχε ίχνος Ορθοδοξίας στον τόπο αυτό για πολύ καιρό. Ο Θεός θέλησε και διάλεξε αυτό το μέρος. Όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία, διότι αποδεικνύουν την σημαντικότητα και τη μοναδικότητα αυτού του τόπου. Χρέος μας είναι, παρά τις αντιξοότητες και τη δράση των πονηρών δυνάμεων, να ομολογούμε την πίστη μας στον Χριστό, εκτιμώντας τον πολύτιμο θησαυρό της Ορθόδοξης πίστης μας”, κατέληξε.

Πηγή: orthodox.pl (π. Andrzej Baczynski)

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο