Με αυτό τον τίτλο βγήκε πριν από λίγες ώρες Ανακοίνωση Τύπου της Μητρόπολης Τούλτσιν και Μπρατσλάφ της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας


Του πατρός Θεοφάνους

«Διάψευση ψευδούς Δημοσιεύματος σε Ελληνική Εφημερίδα». Με αυτό τον τίτλο βγήκε πριν από λίγες ώρες Ανακοίνωση Τύπου της Μητρόπολης Τούλτσιν και Μπρατσλάφ της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας. Η Ανακοίνωση αφορά σε Δημοσίευμα της Ιστοσελίδος ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, στην οποία γίνεται αναφορά σε αυτά που είπαμε σε προηγούμενο live στο YouTube (αν δεν έχετε γραφτεί, να γραφτείτε). Η αναφορά έγινε για την Απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιου να υπερασπιστεί τον καταδικασθέντα Μητροπολίτη Τούλτσιν και Μπρατσλάφ Ιωνάθαν.

Ο Ιωνάθαν πρόσφατα Καταδικάστηκε από Ουκρανικό Δικαστήριο για πράγματα που σχετίζονται με την υπονόμευση του Ουκρανικού Κράτους Εν Καιρώ Πολέμου. Δηλαδή δεν Καταδικάστηκε λόγω των Θρησκευτικών του Πεποιθήσεων αλλά εξαιτίας συγκεκριμένων Πράξεων που Διέπραξε για τις οποίες υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Στο video αναρωτιέμαι τι θα έκανε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος αν μάθαινε ότι ο Ιωνάθαν όχι μόνον δεν Άσκησε Έφεση κατά της συγκεκριμένης Αποφάσεως αλλά και ζήτησε να Υπαχθεί στη Λίστα των Ρώσων Αιχμαλώτων Πολέμου προς Ανταλλαγή.

Εκεί λοιπόν έρχεται η Ανακοίνωση της Μητρόπολης χαρακτηρίζοντας το Δημοσίευμα του ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, και κατ’ επέκταση εκείνων που είπα στο video, ως ψέματα.

Ωστόσο… ας διαβάσουμε προσεκτικά την ίδια την Ανακοίνωση.

Μεταφράζω:

«Η συγκατάθεση και η υπογραφή του Μητροπολίτη Ιωνάθαν για την ανταλλαγή αποκτήθηκε με δόλιο τρόπο από μια ομάδα υπαλλήλων της SBU της Βινίτσα, οι οποίοι, αφού τον επισκέφθηκαν προσωπικά, ισχυρίστηκαν ότι μια τέτοια ανταλλαγή είχε ήδη την ευλογία και μάλιστα γραπτή αίτηση από τον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο, καθώς και από κάποιον από τις υψηλότερες βαθμίδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και ότι το όνομά του είχε ήδη προστεθεί στον κατάλογο των επισκόπων και κληρικών για επείγουσα απέλαση, κάτι που αργότερα δεν επιβεβαιώθηκε.

Παράλληλα, οι Ανακριτές επέμειναν στην πλήρη σιωπή του Μητροπολίτη Ιωνάθαν σχετικά με την ενέργεια ανταλλαγής, ώστε να μην εμποδιστεί η εκτέλεσή της. Δεν αποκλείεται παρόμοιο παραπλανητικό τέχνασμα να λάβει χώρα και σε σχέση με άλλους επισκόπους της UOC που δικάζονται».

Άρα λοιπόν προς τι το «ψευδές» του Δημοσιεύματος; Οι ίδιοι μέσα στην Ανακοίνωση παραδέχονται ότι

1. Ο Ιωνάθαν όντος υπέγραψε και συμφώνησε για την ανταλλαγή του.

2. Το έκανε επειδή πίστευε ότι υπήρχαν εγγυήσεις από «κάποιον από τις υψηλότερες βαθμίδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας»

3. Οι Μυστικές Υπηρεσίες της Ουκρανίας του εγγυήθηκαν ότι θα το έκανε χωρίς να το μάθει κανείς. Άρα χωρίς να εκτεθεί ούτε ο ίδιος, ούτε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ή κάποιος άλλος από εκείνους που τον υπερασπίστηκαν.

Οπότε η Ανακοίνωση της Μητρόπολης στην πραγματικότητα δεν διαψεύδει αλλά επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μας.

Visits: 11


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο