Μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας στους Μαθητές που Διαγωνίζονται στις Εθνικές Εξετάσεις


Μήνυμα στήριξης προς τους Μαθητές και τις Μαθήτριες που Διαγωνίζονται στις Εθνικές Εξετάσεις στέλνει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Αρχικά ο Μακαριώτατος στο Μήνυμα του επισημαίνει ότι «η Εκκλησία πάντοτε υποστήριζε και προωθούσε τη Σχολική Εκπαίδευση και την διανοητική, πνευματική και Ηθική Διαμόρφωση του Ανθρώπου» και με πατρικό λόγο προσθέτει:

«Οι Εξετάσεις που δίνουμε στη ζωή είναι οι καλύτερες ευκαιρίες για Αυτοαξιολόγηση και Πνευματική εξέλιξη σε μια Κοινωνία που μαστίζεται όλο και περισσότερο από τον Ανταγωνισμό.

Επίσης αποτελούν απαραίτητα βήματα προς την κατανόηση και την απόκτηση αξιών που ενισχύουν την απαραίτητη κουλτούρα Διαλόγου και διατηρούν την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων».

Παράλληλα απευθυνόμενος στους Γονείς, στους Δασκάλους και στους Ιερείς Πατέρες, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας αναφέρει:

«Στην αρχή αυτής της Εξεταστικής Περιόδου η οποία είναι γεμάτη από συναισθήματα και έντονη πνευματική δραστηριότητα, προτρέπουμε τους Γονείς και τους Δασκάλους, καθώς και τους Ιερείς των Ενοριών σας, να σας στηρίξουν με συγκεκριμένους τρόπους, ο καθένας στον Τομέα των ικανοτήτων του, συνδυάζοντας καλές συμβουλές και ενθάρρυνση με Προσευχή και προσωπική βοήθεια».

Αναλυτικά το Μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ:

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί νέοι,

Σε όλη την ιστορία της, η οποία είναι και πολιτιστική ιστορία, η Εκκλησία πάντοτε υποστήριζε και προωθούσε τη Σχολική Εκπαίδευση και την διανοητική, πνευματική και ηθική διαμόρφωση του ανθρώπου.

Οι Εξετάσεις που δίνουμε στη ζωή είναι οι καλύτερες ευκαιρίες για αυτοαξιολόγηση και πνευματική εξέλιξη σε μια κοινωνία που μαστίζεται όλο και περισσότερο από τον ανταγωνισμό. Επίσης αποτελούν απαραίτητα βήματα προς την κατανόηση και την απόκτηση αξιών που ενισχύουν την απαραίτητη κουλτούρα Διαλόγου και διατηρούν την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.

Στην αρχή αυτής της Εξεταστικής Περιόδου η οποία είναι γεμάτη από συναισθήματα και έντονη πνευματική δραστηριότητα, προτρέπουμε τους Γονείς και τους Δασκάλους, καθώς και τους Ιερείς των Ενοριών σας, να σας στηρίξουν με συγκεκριμένους τρόπους, ο καθένας στον τομέα των ικανοτήτων του, συνδυάζοντας καλές συμβουλές και ενθάρρυνση με Προσευχή και προσωπική βοήθεια.

Προσευχόμαστε στον Ιησού Χριστό, τον Διδάσκαλο και το Φως του κόσμου, να σας δώσει ψυχική ηρεμία, πολύ κουράγιο, επιτυχία και χαρά!

Με πατρική αγάπη και ευλογία,

† Δανιήλ
Πατριάρχης της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο