Λαμία: Ξεκινούν οι Εγγραφές για το Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο για το Σχολικό Έτος: 2019 – 2020


Σύμφωνα με την Ανακοίνωση της Διευθύνσεως, το Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας, Σχολείο το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και είναι ισότιμο με όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Χώρας μας, καλεί μαθητές προς Εγγραφή σε όλες τις Τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου για το επόμενο Σχολικό Έτος, 2019 – 2020.

Θα λειτουργήσει η Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία Λαμίας (οικοτροφείο) υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εξασφαλίζοντας Δωρεάν Σίτιση και διαμονή σε όσους μαθητές το επιθυμούν.

Στο Λύκειο λειτουργούν όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού. Το Σχολείο διαθέτει, επίσης, Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, πλουσιότατη και οργανωμένη Δανειστική Βιβλιοθήκη για το κοινό, τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, Παρεκκλήσι για τη συμμετοχή και την εξάσκηση των μαθητών στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και πλήρως ανακαινισμένους χώρους Αθλοπαιδιών με Γήπεδα Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ και Βόλεϊ.

Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ποικίλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Πολιτιστικά, Περιβαλλοντικά, Αγωγής Υγείας. Επίσης, σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, όπως το ERASMUS + και το E-twinning, Εθελοντικές Δράσεις, όπως Let’s do it Greece, Action Aid, Διαγωνισμούς, Τοπικής αλλά και Πανελλαδικής εμβέλειας. Το Σχολείο, επίσης, διοργανώνει επιτυχώς μεγάλες Εκδηλώσεις (Ημερίδες, Εορτασμούς κ.ά..), καθώς και δωρεάν για τους μαθητές πολυήμερες Εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές της τελευταίας Τάξης των Εκκλησιαστικών Λυκείων έχουν τη δυνατότητα να Εισάγονται στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της Χώρας σε ποσοστό 10%.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε όλες τις Εργάσιμες ημέρες και ώρες της Εβδομάδος στο Σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό: Σινώπης 1 στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, στα τηλέφωνα 22310 21381 & 22310 22576, καθώς και στο email: mail@lyk-ekkl-lamias.fth. sch.gr στην ιστοσελίδα: www.ekklamias.gr του Σχολείου.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο