Κυριακή στο Χωριό Ξανά: Μπράλος Φθιώτιδoς – Ένα χωριό διάσημο για τον Σιδηροδρομικό του Σταθμό (VIDEO)


Κυριακή στο χωριό ξανά, στον θρυλικό Μπράλο της Φθιώτιδος. Ένα χωριό διάσημο για τον Σιδηροδρομικό του Σταθμό (κέντρο διερχομένων κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο) κι ένας ιστορικός κόμβος πάνω στην Εθνική Θεσσαλονίκης – Αθήνας.

Ο Κωστής περιηγείται στον Τόπο και στον χρόνο. Στις Σιδερένιες Γέφυρες – αριστουργήματα της Μηχανικής, της Παπαδιάς και Ασωπού, καθεμιά κι ένα ξεχωριστό αφήγημα που ξεκινάει από τις αρχές του 20ου Αιώνα και φτάνει ως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το σήμερα.

Ανιχνεύουμε την Σιδηροδρομική ιστορία του Μπράλου, την οικονομία του Τόπου, τις συνήθεις των Ανθρώπων, τα θέματα τους, τις δυσκολίες τους αλλά και τα γλέντια τους.

Με την επιμονή τους και το πάθος τους, οι ντόπιοι κρατάνε ζωντανές τις Παραδόσεις και την ομορφιά του χωριού τους. Ζούμε μαζί τους μαγικές στιγμές στη Λίμνη Νεβρόπολη, στο όρος Καλλίδρομο.

Και στην Κεντρική Πλατεία του Χωριού, το Ρουμελιώτικο γλέντι κρύβει πολλές εκπλήξεις. Στα τραγούδια τους και στους χορούς τους, καθρεφτίζεται η βαθιά Μνήμη του Τόπου.

Στα χαμόγελα τους, η αισιοδοξία τους για το αύριο του Χωριού. Και στα τραπεζώματα, το μεράκι τους, το κέφι τους και φυσικά οι μαγειρικές τους.

Δείτε την εκπομπή εδώ…

Visits: 12


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο