“Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις”


Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το θέμα συζήτησης φυσικά δεν ήταν άλλο από τις τουρκικές προσκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η συζήτησή τους μπροστά στις κάμερες:

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα η Ελλάδα δεν θέλει την ένταση.

Ελπίζω να ξεπεράσουμε και αυτή την ένταση. Σας διαβεβαιώνω ότι η στήριξη της Ευρώπης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη δεν την αμφισβήτησε ποτέ, όπως συνέβη και στον Έβρο. Η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία των συνόρων όλης της Ε.Ε».

Κατ. Σακελλαροπούλου: «Οι εντάσεις συνεχίζονται από την πλευρά της Τουρκίας. Επισκέφθηκα την Θράκη, ταυτόχρονα έχουμε τα ζητήματα με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και η απάντηση είναι προφανής.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Παρά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που ακούμε, υπάρχει ισονομία στην Θράκη που πρόσφατα επισκεφθήκατε».

Να αναφερθεί επίσης πως η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο και από…αέρος αφού τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16, δύο CN-235 και ένα ελικόπτερο προχώρησαν σε 39 παραβάσεις και έξι παραβάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στην περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο