Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων και Κοζάνης Υποδέχεται την Αγία Ζώνη στις 28 Σεπτεμβρίου 2023 (VIDEO)


Η Πόλη της Κοζάνης θα έχει την ευλογία να υποδεχθεί την Αγία Ζώνη την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος Ανακοίνωσε ότι ο Ιερός Ναός Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης θα Υποδεχτεί την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 στις 5:00 μ.μ.

Το Θεομητορικό Κειμήλιο, το οποίο θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας π. Εφραίμ, θα παραμείνει στην Κοζάνη έως τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 και καθημερινά θα Τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το Πρόγραμμα που έχει Ανακοινωθεί από την Ενορία.

Στα Ιωάννινα η Αγία Ζώνη από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, 2 με 7 Οκτωβρίου 2023

Στη συνέχεια την Αγία Ζώνη, το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας θα υποδεχτεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Η επίσημη Υποδοχή της Αγίας Ζώνης θα πραγματοποιηθεί στις 5 το Απόγευμα, στον Αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα και θα παραμείνει για προσκύνημα στον Ιερό Ναό έως το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023.

Μετά την επίσημη Υποδοχή θα Ακολουθήσει Δοξολογία και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος απευθύνει ανοιχτή Πρόσκληση στους πιστούς να  προσέλθουν να προσκυνήσουν το μοναδικό σωζόμενο Κειμήλιο της Παναγίας από τον Επίγειο Βίο Της και να λάβουν την Ευλογία Της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών επί τη υποδοχή της Αγίας Ζώνης στον Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα:

Η Αγία Ζώνη στην Κύπρο τον Φεβρουάριο του 2024

Το μοναδικό Θεομητορικό Κειμήλιο που σώζεται από την Επίγεια ζωή της Παναγίας μας, θα εξέλθει από το Άγιον Όρος και πάλι τον Φεβρουάριο του 2024 προς Ευλογία των πιστών της Κύπρου. Συγκεκριμένα όπως Ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, τον προσεχή Φεβρουάριο 2024,  μετά από 34 χρόνια, η Πόλη της Λεμεσού θα Υποδεχτεί από το Άγιον Όρος την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος Ανακοίνωσε πως η Αγία Ζώνη θα έλθει προς ευλογία και στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Έπειτα από τη θετική ανταπόκριση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος π. Εφραίμ στο Αίτημα του Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου για την Έλευση του Θεομητορικού Κειμηλίου και στην Επαρχία Αμμοχώστου η Αγία Ζώνη θα βρίσκεται για Προσκύνηση και Ευλογία των πιστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι από τις 5 μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου 2024.

@istologio_lavaron

Η Κοζάνη και τα Ιωάννινα Υποδέχονται την Αγία Ζώνη

♬ πρωτότυπος ήχος – istologio_lavaron

Visits: 21


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο