Επιπλέον μέτρα από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου


Μέτρα προφύλαξης από τον θανατηφόρο κορωνοϊό ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου δηλώνοντας ότι συμμετέχει στην εκστρατεία για  την αποτροπή εξαπλώσεως της πανδημίας στο λαό της Μητροπόλεως.

Διαβάστε αναλυτικά:

Η Ιερὰ Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου συντάσσεται στην εκστρατεία για την αποτροπή εξαπλώσεως του νέου κορονοϊού (covid-19), λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα.

Μετὰ από σχετική Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και την Δημοσίευση στο Υπ’ Αριθμ. 872, Β’/16-3-2020 ΦΕΚ της Υπ ́ Αριθμ. 286/Υ1 Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, και Υγείας με θέμα: «επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της Τέλεσης κάθε είδους Λειτουργιών και Ιεροπραξιών στους Θρησκευτικούς χώρους Λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16-3-2020 έως 30-3-2020», με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου ορίζονται τα ακόλουθα:

Διακόπτεται προσωρινώς και με σκοπό την αποφυγή του συγχρωτισμού των εκκλησιαζομένων η Τέλεση των Ιερὠν Ακολουθιών της αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Παρά ταύτα θα συνεχισθεί, συμβολικώς και μόνον, η κρούση των κωδώνων καθ’ εκάστην ημέρα, την πρωΐαν (7.30 π.μ.) και το Εσπέρας (5 μ.μ.).

Λαμβάνεται μέριμνα απὸ την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων για την αναμετάδοση απὸ τα τοπικά τηλεοπτικά μέσα της τελέσεως άνευ εκκλησιάσματος των ιερών Ακολουθιών των Χαιρετισμών και της Θείας Λειτουργίας των Κυριακών, με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού των μέσων.

Αναβάλλεται σε ευθετώτερο χρόνο η Τέλεση απάντων των προγραμματισθέντων Ιερών Μυστηρίων, Βαπτίσεων και Γάμων.

Επιτρέπεται η Τέλεση των Εξοδίων – Νεκρωσίμων Ιερών Ακολουθιών εντὸς των Ιερών Ναών, με την παρουσία του απολύτως συγγενικού περιβάλλοντος του αποβιώσαντος και των προσώπων που επιμελούνται της Ταφής, τηρουμένων των αναγκαίων μέτρων προστασίας.

Τα ιερὰ Μνημόσυνα και Τρισάγια θα τελούνται αποκλειστικώς και μόνον επὶ των Τάφων των Κεκοιμημένων, αυστηρώς βάσει των διατεταγμένων, ενώ Απαγορεύεται ρητώς η πραγματοποίηση των αντιστοίχων Δεξιώσεων εντὸς Εκκλησιαστικών χώρων – Αιθουσών.

Απαγορεύεται η Είσοδος προσκυνητών και εκδρομέων εντὸς των Ιερών Μονών.

Οι Ιεροὶ Ενοριακοὶ και Προσκυνηματικοὶ Ναοὶ παραμένουν ανοικτοὶ για την προσέλευση των πιστών, με σκοπό την ατομική προσευχή εντὸς των Ιερών Ναών, τηρουμένης πάντοτε της αναλογίας του ενὸς ατόμου ανὰ δέκα τετραγωνικών μέτρων επιφανείας και κατ’ ελαχίστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Η παρουσία των Ιερέων – Εφημερίων στους Ιεροὺς Ναοὺς κατὰ το Πρόγραμμα, πλην των ανηκόντων σε ευπαθείς ομάδες, είναι υποχρεωτικὴ γιὰ την παρηγορία και την ενίσχυση εκάστου προσερχομένου για την ατομική του Προσευχή, συνεχίζεται δε η υπὸ των Εφημερίων εξυπηρέτηση των Διοικητικών Αναγκών των Ενοριών.

Επιβάλλεται αμέσως η Απολύμανση όλων των Ιερών Ενοριακών, Προσκυνηματικών, Μοναστηριακών Ναών και Παρεκκλησίων απὸ εξειδικευμένα συνεργεία και η συνεχὴς μέριμνα του βοηθητικού προσωπικού για τηντήρηση των κανόνων Υγιεινής (τοποθέτηση στις εισόδους και εξόδους συσκευών με απολυμαντικὰ και αντισηπτικὰ προϊόντα πρὸς ἐλευθέρα χρήση).

Επίσης επιβάλλεται ιδιαιτέρα φροντίδα για τον αντισηπτικὸ καθαρισμὸ των επιφανειών των Ιερών Εικόνων, των Ιερών Λειψανοθηκών, των Χειρολαβών των Εσωτερικών και Εξωτερικών θυρών, των καθισμάτων, των αναλογίων κλπ..

Τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Καβάλα θα λειτουργούν καθημερινά για την εξυπηρέτηση του κοινού από τις 11 το πρωΐ έως και τις 12 το μεσημέρι.

Τρόποι επικοινωνίας :

TEL: 2510.223141,

email : info@imfnth.org

Ο απόλυτος σεβασμὸς και η τήρηση των κανόνων και των μέτρων της Πολιτείας και των Υπηρεσιών Υγιείας τυγχάνει υποχρέωση εκ μερους όλων μας προς διαφύλαξη και προστασία της Υγιείας των συναθρώπων μας.

Καθένας από εμάς πρέπει να αισθάνεται με απόλυτη προσωπικὴ ευθύνη σαν να είναι φορέας του συγκεκριμένου ιού, τον οποίο μπορεί να μεταδώσει και στον διπλανό του, και ως εκ τούτου πρέπει να προφυλάξει και τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του.

Εκ του Γραφείου Τύπου

της Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝΘ.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο