ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματά μας

ΑπΟ τις 6:00 το πρωί Εως την ίδια Ωρα την επόμενη ημέρα!

Δίνουμε συλλογική, μαχητική απάντηση στην πολιτική που δεν διστάζει να θυσιάσει τη ζωή και την υγεία μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δίνουμε τη δική μας απάντηση στη κυβέρνηση της ΝΔ που βλέπει την πανδημία σαν ευκαιρία να ξεμπερδεύει με όσα δικαιώματα έχουν απομείνει, να φορτώσει τις επιπτώσεις της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που τη συνοδεύει και πάλι στις πλάτες μας.
Το έργο με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αυτό δείχνει! Σε αντιδιαστολή με το ζεστό χρήμα, τις φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, για τους εργαζόμενους έφεραν την ανεργία και τις απολύσεις, τα άθλια επιδόματα και την κατάργηση των ΣΣΕ, τη τηλεργασία και το αντιδραστικό πλαίσιο περιορισμού των ελευθεριών και των δικαιωμάτων. Και όλα αυτά όταν η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν κάνει τίποτα για να προστατέψει τους εργαζομένους στους χώρους δουλειάς και στις συγκοινωνίες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.
Τώρα έχει στα σκαριά νέα αντεργατικά νομοσχέδια με παραγγελία του ΣΕΒ. Με 10ωρη εργασία, διευθέτηση του χρόνου εργασίας και απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και δουλειά με 200 ευρώ μισθό, ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και κατασχέσεις στις λαϊκές κατοικίες. Μέτρα που έρχονται να ενισχύσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους τώρα αλλά και μετά την πανδημία, για να γίνουμε εμείς οι εργαζόμενοι το μόνιμο υποζύγιο για τα κέρδη τους.
Δεν είναι τυχαίο που παράλληλα, φοβούμενοι τις αντιδράσεις των εργαζομένων, φέρνουν και νέα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού! Μετά τον περιορισμό των διαδηλώσεων που ψήφισε η κυβέρνηση την άνοιξη, επιχειρεί να βάλλει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων, με κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων και επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Φακέλωμα των μελών των σωματείων και νέα εμπόδια στην απεργία και την οργάνωσή της. Θέλουν να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε γκέτο όπου οι εργοδότες θα επιβάλλουν τη θέλησή τους χωρίς καμιά αντίδραση! Σύμμαχό τους, η κυβέρνηση και ο ΣΕΒ, έχουν τη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που συνυπογράφει όλα τα νομοσχέδια ενώ στελέχη της προσπαθούν να τρομοκρατήσουν συνδικαλιστές για να μην παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία.
Να μην τους περάσει! Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και αποφασιστικά, με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας δίνουμε τη μάχη, υπερασπιζόμαστε τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματά μας.
Η αποφασιστική στάση των συνδικάτων και των εργαζομένων στον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη έσπασε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα, όχι στα παζάρια για αγορά υπηρεσιών.
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων .
Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα.
Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα που προβλέπει 10ωρη δουλειά και ο νέος συνδικαλιστικός νόμος. Δίνουμε απάντηση στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό
Να μην περάσει ο αυταρχισμός. Οι αγώνες του λαού δεν μπαίνουν στον γύψο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο