Βουλγαρία: Το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε τα Σχολικά Εγχειρίδια της Ιεράς Συνόδου για το Μάθημα των Θρησκευτικών


Στη τελική Έγκριση των Συνοδικών Εγχειριδίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας τα οποία θα Διδάσκονται στο Βουλγαρικό Εκπαιδευτικό Σύστημα στο πλαίσιο του Μαθήματος των Θρησκευτικών προέβη με το Υπουργείο Παιδείας της Γειτονικής Χώρας.

Πρόκειται για την Έκδοση των Τευχών 10 και 12 των Εγχειριδίων με θέμα «Θρησκεία – Χριστιανισμός – Ορθοδοξία» τα οποία θα Διδάσκονται στις αντίστοιχες Τάξεις ου Εκπαιδευτικού Συστήματος της Χώρας.

Με την υπογραφή του Βούλγαρου Υπουργού Παιδείας και Επιστημών, Δρ. Γκαλίν Τσόκοφ, δόθηκε εκτός από την Έγκριση για τη χρήση τους ως Διδακτικών Εγχειριδίων και η αντίστοιχη οδηγία προς τους Διδάσκοντες για την Διδασκαλία της Ύλης.

Έτσι, τα δύο νέα Εγχειρίδια τη Συγγραφή των οποίων ανέλαβε με ειδική ομάδα Επιστημών η Βουλγαρική Εκκλησία, περιλαμβάνονται στον Κατάλογο του Υπουργείου Παιδείας στα Εκπαιδευτικά Βιβλία, Εγχειρίδια και Διδακτικά Βοηθήματα που μπορούν να διανεμηθούν και να χρησιμοποιηθούν στο Σχολικό Εκπαιδευτικό Σύστημα. Πρόκειται για ένα ιστορικό κατόρθωμα της Ιεράς Συνόδου καθώς χρειάστηκαν περισσότερα από 75 χρόνια για να καταρτιστούν τα συγκεκριμένα, ολοκληρωμένα, εγχειρίδια εξαιτίας της έλλειψης επίσημων Προγραμμάτων Σπουδών και κατάλληλων για την ηλικία Βοηθημάτων για το Μάθημα των Θρησκευτικών.

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Βουλγαρίας τα δύο Εγχειρίδια στοχεύουν στην ενίσχυση της Ορθόδοξης Ταυτότητας των Μαθητών που Σπουδάζουν Θρησκεία – Χριστιανισμό-Ορθοδοξία. Παράλληλα, στοχεύουν να προσελκύσουν και ανθρώπους διαφορετικών θρησκευτικών καταβολών, απέναντι στους οποίους οι Χριστιανοί πρέπει ταυτόχρονα να επιδεικνύουν νηφαλιότητα, ανεκτικότητα και Φιλανθρωπία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ, Επικεφαλής του Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού Τμήματος της Ιεράς Συνόδου, εξέφρασε για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη του σε όλους και όλες όσους εργάστηκαν για το πνευματικό όφελος των απιδιών της Βουλγαρίας, αναφέρει στην Ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Βουλγαρίας.

Visits: 4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο