Βαυαρία: Λιγότερα Θρησκευτικά στα Δημοτικά Σχολεία μετά την Μελέτη PISA;


Λιγότερα θρησκευτικά στα Δημοτικά Σχολεία μετά την Μελέτη PISA;

Εάν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Βαυαρίας πρέπει να Διδάσκονται περισσότερα Μαθηματικά και Γερμανικά, αλλά ο συνολικός αριθμός των Μαθημάτων δεν αυξάνεται, είναι σαφές ότι κάτι πρέπει να “κοπεί”.

Από τη σκοπιά της Υπουργού Παιδείας, όλα τα Μαθήματα είναι νοητά, με μία μόνο εξαίρεση. Αυτό εξοργίζει την Εκκλησία.

Μετά το σοκ της Πίζας, στα Δημοτικά Σχολεία της Βαυαρίας πρόκειται να Διδάσκονται περισσότερα Μαθήματα Γερμανικών και Μαθηματικών προς οργή της Αρχιεπισκοπής Μονάχου και Φράιζινγκ, αυτό θα μπορούσε να γίνει και εις βάρος της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης.

“Ακριβώς στο Μάθημα των Θρησκευτικών ασκείται η Αλληλεγγύη, “Εκπαιδεύεται” η υπευθυνότητα και Διδάσκεται η αίσθηση της Κοινότητας”, επέκρινε την Παρασκευή ο Armin Schalk, Πρόεδρος του Επισκοπικού Συμβουλίου των Καθολικών της Αρχιεπισκοπής.

Δεδομένης της εξασθένησης της συνοχής της κοινωνίας και της αυξανόμενης υποστήριξης ακραίων θέσεων, θα ήταν ακατάλληλο να σκεφτεί κανείς ακόμη και το ενδεχόμενο Περικοπών στη Θρησκευτική Εκπαίδευση.

Η Υπουργός Παιδείας Άννα Στολτς (Ελεύθεροι Ψηφοφόροι) παρουσίασε την Πέμπτη στην Επιτροπή Παιδείας του Κρατικού Κοινοβουλίου την ιδέα της για τη βελτίωση των Γερμανικών και Μαθηματικών Δεξιοτήτων των Βαυαρών Μαθητών.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα υπάρχει μία ώρα περισσότερο Μάθημα Γερμανικών και μία ώρα περισσότερο Μάθημα Μαθηματικών στις Τάξεις (1-4) .

Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των Μαθημάτων δεν πρόκειται να αυξηθεί τα Σχολεία θα μπορούν να ανακατανέμουν τα Μαθήματα ατομικά και με ευελιξία.

“Κατ’ αρχήν, κανένα από τα Μαθήματα δεν εξαιρείται από μια θεμελιώδη Αναδιοργάνωση, συμπεριλαμβανομένων των Θρησκευτικών”, επιβεβαίωσε Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι το τρίτο Μάθημα θρησκευτικών στην τρίτη και τέταρτη τάξη μπορεί να Ακυρωθεί.

Η Stolz έχει χαράξει μια “κόκκινη Γραμμή” μόνο για τη φυσική αγωγή. Η Αρχιεπισκοπή θα ήθελε τώρα να δει μια παρόμοια Γραμμή να χαράσσεται και σε σχέση με το Μάθημα των Θρησκευτικών.

Στη Μελέτη Pisa που δημοσιεύθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου, οι 15χρονοι και 16χρονοι από τη Γερμανία πέτυχαν τα χειρότερα αποτελέσματα που έχουν ποτέ μετρηθεί σε αυτή τη Διεθνή συγκριτική Μελέτη στην Ανάγνωση, τα Μαθηματικά και τις φυσικές Επιστήμες.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο