Αστραπιαία αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας για την βεβήλωση του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης Πολιούχου και Προστάτου της Πόλεως


Με μια ιδιαίτερα αυστηρή Δήλωση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργου Καλαντζή αντέδρασε το Υπουργείο Παιδείας στην Βεβήλωση του εμβληματικού Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου, Πολιούχου και Προστάτου Λαρίσης.

Η προσβολή που εκδηλώθηκε σήμερα με τον βανδαλισμό του Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλίου πλήττει όχι μόνο τη Θρησκευτική Ελευθερία αλλά και την Ελευθερία του Λόγου” αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Καλαντζής.

Συμπληρωνει δε πως, ” Αυτοί οι βανδαλισμοί αποτελούν, επίσης, βαθύ τραύμα για την Λάρισα και τους Λαρισαίους, καθώς ο Άγιος Αχίλλειος είναι ο πολιούχος και Προστάτης της Πόλεως, αλλά και για ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος”.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

Στην Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων που τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί στενά όλες τις επιθέσεις σε χώρους Λατρείας που συντελούνται στη Χώρα, γίνεται λόγος για απόλυτη καταδίκη της σημερινής πράξης.

Τέτοιες πράξεις, απολύτως καταδικαστέες, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή αλλά και το αναφαίρετο Δικαίωμα μιας Δημοκρατίας να διαλέγεται με όλους μέσα σε κλίμα σεβασμού” καταλήγει η Ανακοίνωση.

ΚΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Ιδιαίτερα αυστηρή ήταν και η Ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη

“Ο Βανδαλισμός του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου Λαρίσης, ενός χώρου Θρησκευτικής Λατρείας, είναι απολύτως απαράδεκτος και βαθιά προσβλητικός απέναντι στη Θρησκεία μας, απέναντι στο Δικαίωμα στην Ελευθερία της Θρησκευτικής συνείδησης. Ο τυφλός Φανατισμός και οι Εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια Δημοκρατική Κοινωνία. Τον λόγο, πλέον, έχουν οι Αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας” σημειώνεται στην Ανακοίνωση.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο