Ανακοίνωση για την έναρξη των μαθημάτων Φροντιστηρίου Υποψηφίων Κατηχητών της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς 2023 –- 2024


Ανακοίνωση για την έναρξη των μαθημάτων
Φροντιστηρίου Υποψηφίων Κατηχητών
της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς 2023 -– 2024

Σας πληροφορούμε ότι η διδασκαλία των μαθημάτων της νέας χρονιάς, θα συνεχιστεί με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Ενδέχεται δε τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν και δια ζώσης, για όσους δύνανται να προσέρχονται στην αίθουσα διδασκαλίας στην Ιερά Σύνοδο, Ιασίου 1, δίπλα στη Μονή Πετράκη, στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτή την περίπτωση θα συνυπάρξουν και οι δύο δυνατότητες στην πραγματοποίηση των μαθημάτων. Επομένως, στα πλαίσια αυτά, οι συναντήσεις – τηλεδιασκέψεις θα γίνονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Ζοοm. Είναι αυτονόητο ότι για την παρακολούθηση των μαθημάτων είναι απαραίτητη η τοποθέτηση κάμερας στον υπολογιστή σας.

Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι εγγραφές για τους σπουδαστές του Α΄ Έτους θα πραγματοποιούνται ψηφιακά, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής και τη σάρωση των λοιπών δικαιολογητικών. (Διαβάστε προσεκτικά τις προϋποθέσεις εγγραφής) .

Όσο για τους σπουδαστές του Β΄ Έτους, θα συνεχίσουν όσοι έχουν συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό παρουσιών του Α’ έτους.

Πληροφορίες για τις εγγραφές, την έναρξη των μαθημάτων και τα προγράμματα διδασκαλίας θα αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της Αποστολικής Διακονίας. Παράκληση να επισκέπτεσθε συχνά την ιστοσελίδα μας για τις τρέχουσες Ανακοινώσεις.

Από το Γραφείο Κατηχήσεως και Νεότητος
της Αποστολικής Διακονίας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ

Από το 1960 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου και μέχρι τις ημέρες μας, με το ειδικά κατηρτισμένο πρόγραμμα μαθημάτων και εκπαιδευτικών ευκαιριών, το Φροντιστήριο Υποψηφίων Κατηχητών προσφέρει στους νέους, που επιθυμούν να υπηρετήσουν το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας, την ευκαιρία να καταρτιστούν θεωρητικά και πρακτικά για το τόσο υψηλό έργο τους. Το Φροντιστήριο για μισό και πλέον αιώνα στέκει παιδαγωγικά κοντά σε εκατοντάδες νέες και νέους και τους καταρτίζει στην κατήχηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Η διάρκεια των σπουδών είναι διετής. Τα μαθήματα του Α’ έτους γίνονται κάθε Σάββατο 4:00 έως 6:30 μ.μ., και του Β’ έτους την ίδια ημέρα από της 7:00 έως 9:30 μ.μ.

Προϋπόθεση για την παραλαβή της βεβαίωσης σπουδών η προσκόμιση συστατικής επιστολής από τον Μητροπολίτη. Όσο για την παρακολούθηση των μαθημάτων, η τοποθέτηση κάμερας στον υπολογιστή είναι απαραίτητη, καθώς και η παρουσία σας στο 80% των διδακτικών συναντήσεων.

§         Προϋποθέσεις:

Γίνονται δεκτοί σπουδαστές, ηλικίας 18-45 ετών, αφού προσκομίσουν:

  • α. Αποδεικτικό σπουδών, απολυτήριο Λυκείου ή βεβαίωση σπουδών Γ/ βάθμιας Εκπαίδευσης.
  • β. Συστατική επιστολή από τον Μητροπολίτη.*
  • γ. Μία πρόσφατη φωτογραφία (μικρή).
  • δ. Συμπληρωμένη τη φόρμα εγγραφής.

* Η συγκεκριμένη επιστολή μπορεί να δοθεί – με τη βοήθεια του Πνευματικού ή του Ιερέα Νεότητος – από τον οικείο Μητροπολίτη ή τον Μητροπολίτη του τόπου διαμονής και να την προσκομίσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα.

§         Εγγραφές :

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής φόρμας που θα αναρτηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου – ημέρα έναρξης των εγγραφών – και θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.

§        Έναρξη Μαθημάτων:

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023.


§        Πληροφορίες:

Για τις όποιες ερωτήσεις σας ή πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεσθε:

(α) Επικοινωνία με το Γραφείο Κατηχήσεως, στα τηλέφωνα: 210-7272347, 210-7272348

(β) Αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος: katixisi@apostoliki-diakonia.gr

(γ) Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού της Αποστολικής Διακονίας, www.apostoliki-diakonia.gr, στην ενότητα Ποιοι είμαστε – Τομέας Κατηχήσεως και Ορθοδόξου Μαρτυρίας, στην οποία περιγράφονται αναλυτικά όλες οι εκπαιδευτικές – κατηχητικές δραστηριότητες του Γραφείου Κατηχήσεως και Νεότητος.


§         Σημειώσεις:

  1. Σημειώσεις βυζαντινής μουσικής (2020-21) – Α μέρος
  2. Σημειώσεις βυζαντινής μουσικής (2020-21) – Β μέρος
  3. Παιδαγωγός εις Χριστόν
  4. Ο λόγος της Χάριτος
  5. Τα Σα εκ των Σων
  6. Τελετουργικά Θέματα (τόμος Α)
  7. Ο μυστικός κόσμος των Βυζαντινών εικόνων Α’
  8. Δημιουργία και Πτώση
  9. Μαρτυρίες από τις Αγίες Γραφές για την παρουσία του Θεού Λόγου κατά τον ΄Αγιο Επιφάνιο Επίσκοπο Κύπρου

ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΤΗΧΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

H προσπάθεια της όσο το δυνατόν καλύτερης καταρτίσεως των στελεχών της Εκκλησίας στο έργο της Κατηχήσεως, αποτελεί κύριο στόχο του τομέα Κατηχήσεως, σε μια εποχή έντονων θρησκευτικών αναζητήσεων, πνευματικών ζυμώσεων και ιδεολογικών αμφισβητήσεων. Μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μεριμνά για τη νέα γενιά που θέλει να προσφέρει στο ύψιστο έργο της Κατηχήσεως και της βοήθειας προς το συνάνθρωπο. Με άμεσο στόχο να βοηθήσει τους νέους μας να βρουν την αυθεντικότητα και την γνησιότητα, να μεταδώσει σ’ αυτούς τις αλήθειες της πίστης μας και την πολιτισμική παράδοση του Γένους μας.

Αυτή η συνεισφορά του Τομέα καταδεικνύει τη μαρτυρία αγάπης της Αποστολικής Διακονίας προς όλο τον κόσμο και διαφαίνεται από τη λειτουργία των παρακάτω εκπαιδευτικών τμημάτων :

α. Φροντιστήριο Υποψηφίων Κατηχητών.

β. Σεμινάριο Eπιμορφώσεως Κατηχητών.

γ. Σεμινάριο Εκμαθήσεως της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Προϊστάμενος: Ιωάννης Βιδάλης. (τηλ. 210 7272347, 348)
Συνεργάτες κατά τη λειτουργία των σεμιναρίων: Περικλής Μπουγάδης, Δήμητρα Γαλανοπούλου, Μαρία Δρόλλα, Βασίλειος Μαλισιόβας.

Δ/νση: Ιωάν. Γενναδίου 14, 115 21 Αθήνα.
e-mail:  katixisi@apostoliki-diakonia.gr

Δείτε υλικό Κατηχητικών Βοηθημάτων εδώ.

ΥΛΙΚΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ

-Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος


-Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

-Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης

-Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού

Visits: 20


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο