Αθανάσιος Στογιαννίδης (Επιμέλεια), Μονόλογος; Επίλογος; Ή Διάλογος; Οι προκλήσεις και οι προοπτικές για τη Θρησκευτική Εκπαίδευση ΕΝΤΟΣ του Δημόσιου Χώρου – Αθήνα: Εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ


Αθανάσιος Στογιαννίδης (Επιμέλεια), Μονόλογος; Επίλογος; Ή Διάλογος; Οι προκλήσεις και οι προοπτικές για τη Θρησκευτική Εκπαίδευση ΕΝΤΟΣ του Δημόσιου Χώρου.

Αθήνα: Εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ, 2024 (σελ. 460).

«Πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα μάθημα, εγκεντρισμένο στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση, και την ίδια στιγμή, να έχει την τόλμη να αφουγκράζεται τα αιτήματα του μοντέρνου κόσμου, να διαλέγεται με την ετερότητα μιας και επιθυμεί να εδράζεται στην Ορθόδοξη θεολογία και να χρησιμοποιεί λόγο που να «αντέχει» στην κριτική εντός του Δημόσιου χώρου μιας Σύγχρονης Δημοκρατικής Κοινωνίας;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα και σε πολλά άλλα, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις ο ανά χείρας συλλογικός Τόμος» (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Με μεγάλη κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ και αφορά την θέση και τον ρόλο του Μαθήματος των Θρησκευτικών στη Δημόσια Εκπαίδευση της Χώρας μας. Είναι ιδιαίτερη τιμή, την επιμέλεια του συλλογικού αυτού Τόμου, συγγράφοντας, παράλληλα, και ένα εκτενές Εισαγωγικό κείμενο.

Θερμές ευχαριστίες στην Εκδότρια Μαρία Κοκκίνου για τη γενναιοδωρία και το μεράκι της! Από αισθητικής πλευράς, είναι, πραγματικά, ένα κόσμημα! Όσον αφορά στο περιεχόμενο, αξίζουν Συγχαρητήρια σε όλους και όλες τους συμμετέχοντες, για το ότι κατέθεσαν τις απόψεις τους με Επιστημονική συνέπεια και ενάργεια, μα προπάντων, με ειλικρίνεια και διάθεση να εγκαινιάσουν νέους ορίζοντες στην Θρησκειοπαιδαγωγική σκέψη και πράξη.

Βαθύτατα ευγνώμων σε όλους και όλες που εκοπίασαν για τη Συγγραφή του συλλογικού αυτού έργου! Στους Συμμετέχοντες (αναφέροντας το όνομα του καθενός με τη σειρά που εμφανίζονται τα κείμενά τους στο βιβλίο): Κωνσταντίνο Ζ. Δεληκωνσταντή, Σταύρο Σ. Φωτίου, Μάριο Κουκουνάρα Λιάγκη, Θανάση Ν. Παπαθανασίου, Σωτήριο Δεσπότη, Σπύρο Μακρή, Τιμολέοντα Γαλάνη, Κωνσταντίνο Κωτσιόπουλο, Κυριάκο Μικέλη, Βασιλική Μητροπούλου, Πέτρο Παναγιωτόπουλο, Ευάγγελο Π. Πεπέ, Κλεάνθη Ε. Νιζάμη, Πελαγία Κογκούλη, π. Δημήτριο Μπαθρέλλο, Ηλίας Λιαμή, π. Ευάγγελο Γκανά, Γιώργο Καραβοκύρη, Μαρία Σακελλαρίου, Χρυσόστομο Σταμούλη, π. Βασίλειο Θερμό, π. Νικόλαο Λουδοβίκο, Παντελή Καλαϊτζίδη.

Τέλος τον Σπύρο Κατσικαρώνη και τον Κλεάνθη Ε. Νιζάμη, δύο πολλά υποσχόμενους και φερέλπιδες νέους Επιστήμονες, οι οποίοι ανέλαβαν να απομαγνητοφωνήσουν τις Συνεντεύξεις.

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο