Έτσι θα εορτάσει η Εκκλησία της Ελλάδος τον ιδρυτή της


Μεταξύ των Αποφάσεων η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος όρισε το Πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων για τον Εορτασμό της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως εξής:

α) Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 στις 7 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της Πόλεως των Αθηνών, θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ως Εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομος.

Ομιλητής ορίστηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραπίων Μιχαλάκης, Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

β) Το πρωί Ανήμερα της Εορτής, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της Πόλεως των Αθηνών, θα τελεσθεί ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή δύο Βοηθών Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά την Θεία Λειτουργία θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ.κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

γ) Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 στις 7 μ.μ., στον Ιερό Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα Τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ως Εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, επ’ ευκαιρία των Εορταστικών Εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «ΙΔ’ Κορίνθου Παύλεια 2020».

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο