Έκτακτη διπλή Ιερά Σύναξη στο Άγιον Όρος για το Νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών


Έκτακτη διπλή Ιερά Σύναξη αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικής Λειτουργικής & Πολιτιστικής Ενημέρωσης Lavaron.com.gr, να συγκληθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, στις Καρυές του Αγίου Όρους, κατά την οποία θα συμμετέχουν εκτός από τους Αντιπροσώπους στην Ιερά Κοινότητα και οι Καθηγούμενοι των 20 Ιερών Μονών. Πρόκειται για μια Απόφαση την οποία είχε λάβει η Ιερά Κοινότητα στην προηγούμενη Συνεδρίασή της. 

Το θέμα κρίθηκε ως πάρα πολύ σοβαρό, δεδομένης της αναταράξεως που προκαλεί στην Ελληνική Κοινωνία και όχι μόνο στις τάξεις των πιστών, αλλά στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, η επικείμενη ψήφιση του Νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Διπλές Συνάξεις γίνονται όταν η Ιερά Κοινότητα κρίνει ότι για μερικά ζητήματα που αφορούν είτε το Άγιον Όρος είτε την κοινωνία γενικότερα, τότε με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους, που έχει αυξημένη Νομική ισχύ, λόγω του ότι Επικυρώθηκε και από το 105 Άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος, καλούνται στις Καρυές του Αγίου Όρους και οι είκοσι Ηγούμενοι ούτως ώστε οι Αποφάσεις να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Η Ιερά Κοινότητα είχε προ καιρού εκδώσει σχετική Ανακοίνωση στην οποία εκφράζονταν η έντονη διαφωνία όλων των Αγιορειτών Μοναχών Πατέρων για το γνωστό θέμα.

Βασική διαφορά στην προκειμένη περίπτωση είναι η κλήση στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο του Πολιτικού Διοικητή, κατά την οποία αναγγέλλονται προς την Ελληνική Πολιτεία οι αποφάσεις των Συνεδριάσεων της διπλής Συνάξεως.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο