Εγκαινιάζεται η Έκθεση με θέμα: Υπερ Πίστεως και Πατρίδος – Συμβολή της Εκκλησίας στον Αγώνα του 1821


Η Έκθεση, η οποία έχει στόχο την ανάδειξη της συμβολής της Εκκλησίας στην Εθνεγερσία του 1821 και του ρόλου Αυτής ως σημαντικού παράγοντα διαφύλαξης της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων, θα αρχίσει την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.

Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, διοργανώνει την Έκθεση «ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ – Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821»,

Η Έκθεση, η οποία έχει στόχο την ανάδειξη της συμβολής της Εκκλησίας στην Εθνεγερσία του 1821 και του ρόλου Αυτής ως σημαντικού παράγοντα διαφύλαξης της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων, θα αρχίσει την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.

Διαβάστε την Ανακοίνωση που ακολουθεί:

Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, διοργανώνει την Έκθεση «ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ – Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821», η οποία περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια φυλασσόμενα σε Ιερούς Ναούς, Ιερές Μονές και εκκλησιαστικά Μουσεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους, καθώς και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Η Έκθεση, η οποία έχει στόχο την ανάδειξη της συμβολής της Εκκλησίας στην Εθνεγερσία του 1821 και του ρόλου Αυτής ως σημαντικού παράγοντα διαφύλαξης της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων, θα αρχίσει την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.

Τον Αγιασμό των Εγκαινίων της Έκθεσης θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18.00 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, παρουσία της Εξοχωτάτης Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Η είσοδος στον χώρο της Έκθεσης, όπου θα τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-7272268 και 6945816860 (Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής).

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, στις 11.00, στην Αίθουσα Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Συνοδινό, περί της ως άνω Εκθέσεως.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Επισκέψεις: 14


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο