Το Μοναστήρι με τους 13 τρούλους

Το Μοναστήρι με τους 13 τρούλους

Κι όμως! Αυτό το αριστούργημα της Ορθοδοξίας βρίσκεται στην Ελλάδα. Είναι ένα πραγματικό στολίδι που κοσμεί το νομό Τρικάλων. Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο Μοναστήρι, μόλις μία ώρα από τα Τρίκαλα, έξω από το χωριό Δολιανά και είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Σταυρό. 

Το Μοναστήρι με τους 13 τρούλους
Το Μοναστήρι με τους 13 τρούλους

Το Μοναστήρι αυτό που είναι χτισμένο στην οργιώδη φύση της Περιοχής, εκτιμάται ότι χτίστηκε στα τέλη του 18ου του αιώνος, και εγκαταλείφθηκε το 1924.

Πρόκειται για έναν Ναό με ιδιόρρυθμη Αρχιτεκτονική και έχει μάλιστα χαρακτηριστεί Διατηρητέο Μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο εντυπωσιακός Ναός είναι χτισμένος στα περίπου 1.000 μέτρα υψόμετρο και κρύβεται μέσα σε ένα δάσος από πανύψηλα έλατα, σε ένα μαγευτικό τοπίο.

Χτισμένη με πέτρα και σκεπασμένη με πλάκες, αυτό που κάνει την Μονή Τιμίου Σταυρού να ξεχωρίζει είναι οι 13 τρούλοι της, μαζί με τον κεντρικό που είναι διπλός. Μπαίνοντας κανείς στο Εσωτερικό του θα παρατηρήσει ότι είναι αρκετά σκοτεινός με λίγο φως που μπαίνει από τα μικρά παραθυράκια τον τρούλων.

Εξωτερικά του Ναού υπάρχουν αρκετά λιθανάγλυφα τα οποία είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και σε συνδυασμό με τους τρούλους προσδίδουν στον ναό μια ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια.

Το Μοναστήρι Γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου, στην Γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και στις 15 Αυγούστου.

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο