Το Αρχείο της ΕΡΤ Α.Ε. γυρίζει πίσω στο χρόνο, 41 χρόνια πριν όταν ξεκινούσε η έγχρωμη μετάδοση των Δελτίων Ειδήσεων (VIDEO)


Το Αρχείο της ΕΡΤ Α.Ε. γυρίζει πίσω στο χρόνο, 41 χρόνια πριν όταν ξεκινούσε η έγχρωμη Μετάδοση των Δελτίων Ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ήδη από τις αρχές του 1979 τα τηλεοπτικά προγράμματα άρχιζαν να γίνονται “χρωματιστά”. Καθώς εξελίσσονταν οι τεχνικές δυνατότητες και αναλόγως με την προσαρμογή του εξοπλισμού και την κατάλληλη Εκπαίδευση του προσωπικού, ο αριθμός των έγχρωμων Προγραμμάτων με την πάροδο του χρόνου αυξανόταν, έτσι ώστε το 1981 είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η μετάβαση στην έγχρωμη εικόνα.

Δείτε το Πρωτοχρονιάτικο απογευματινό Δελτίο Ειδήσεων του 1981 που Μεταδόθηκε έγχρωμο από την ΕΡΤ στις 18:30 μμ με εκφωνητή τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο.

Μετά το χαρακτηριστικό σήμα του Δελτίου και τον χαιρετισμό του εκφωνητή, παρουσιάζεται η πρώτη είδηση, το μεγάλο γεγονός της ημέρας, που ήταν η επίσημη ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) ως δέκατο Μέλος της, δύο χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης το 1979.

Ακολουθούσαν θέματα Εσωτερικής και Διεθνούς Επικαιρότητος όπως Ρεπορτάζ από τις Εορταστικές Εκδηλώσεις σε διαφορετικά σημεία του κόσμου για την υποδοχή του Νέου Έτους 1981.

Ολόκληρο το Δελτίο, διάρκειας 9 λεπτών είναι διαθέσιμο εδώ: https://www.ert.gr/archeio/

Visits: 16


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο