Παρακολουθήστε σε Επανάληψη την Εκδήλωση για τον Τιμητικό Τόμο προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο από την Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ (VIDEO)


Ανάμεσα στις Εκδηλώσεις προς Τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου, που πραγματοποιούν στην Αθήνα από 20-25 Νοεμβρίου 2021, είναι και αυτή της 23ης Νοεμβρίου 2021, στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου θα λάβει χώρα η Τελετή Επίδοσης Τιμητικού Τόμου στην Α.Θ.Π. τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α΄, που ετοίμασε η Θεολογική Σχολή Αθηνών με την ευκαιρία της συμπληρώσεως της τριαντακονταετούς ευκλεούς Πατριαρχίας του.

Η Εξοχοτάτη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα τιμήσει την Τελετή με την παρουσία της.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει Προσφώνηση από τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο, Χαιρετισμό από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Χρήστο Γ. Καραγιάννη, και κατόπιν την Παρουσίαση του Τιμητικού Τόμου προς τιμήν του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου από τον Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής κ. Εμμανουήλ Δ. Καραγεωργούδη.

Θα ακολουθήσει η Επίδοση του Τιμητικού Τόμου και τιμητικής πλακέτας στον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο από τον Πρύτανη κ. Δημόπουλο και στη συνέχεια ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα:

«Θεολογία Διαλεγόμενη».

Τέλος, ο Χορός ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης», υπό τη χοραρχία του Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητή Αχιλλέα Γ. Χαλδαιάκη, θα ψάλει τον Πολυχρονισμό της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η Τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19.00 και  θα μεταδοθεί διαδικτυακά: https://youtu.be/M0lsXF0Ko04

Views: 3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο