Στις μέρες του Κορωνοϊού ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και ακούμε Λόγο Θεού (VIDEO)

Στις μέρες του Κορωνοϊού ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και ακούμε Λόγο Θεού (VIDEO)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, θέτει στην διάθεση του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως το τεράστιο ψηφιακό του αρχείο από την πλούσια ποιμαντική του εργασία στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και μας προσφέρει λόγους κατηχήσεως και πνευματικής οικοδομής, σε απλή και κατανοητή γλώσσα, σχετικούς με το κατανυκτικό κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Κάθε μέρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 13:00 το μεσημέρι, (και σε επανάληψη στις 00:00 τα μεσάνυχτα), στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στους 89,4 FM και στον επίσημο ιστότοπο της Μητροπόλεως www.imfth.gr.

 1. Λόγος Κατηχητικὸς Α´ σπουδὴ στὸν Ὅσιο Μάξιμο τὸν Γραικό
  Δευτέρα 23/3/2020,εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος οδού Φιλελλήνων στις 21-3-2016

 2. Λόγος Κατηχητικὸς Β´ σπουδὴ στὸν Ὅσιο Μάξιμο τὸν Γραικό
  Τρίτη 24/3/2020, εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό Αγία Τριάδος οδού Φιλελλήνων στις 28-3-2016,

 3. Λόγος Κατηχητικὸς Γ´ σπουδὴ στὸν Ὅσιο Μάξιμο τὸν Γραικό
  Πέμπτη 26/3/2020, εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος οδού Φιλελλήνων στις 4-4-2016

 4. Λόγος Κατηχητικὸς Δ´ σπουδὴ στὸν Ὅσιο Μάξιμο τὸν Γραικό
  Παρασκευὴ 27/3/2020, εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος οδού Φιλελλήνων στις 11-4-2016

 5. Λόγος Κατηχητικὸς Ε´ σπουδὴ στὸν Ὅσιο Ἰωάννη τῆς Κλίμακος
  Δευτέρα 30/3/2020, εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Ιλίου στις 24-2-2015

 6. Λόγος Κατηχητικὸς ΣΤ´ σπουδὴ στὸν Ὅσιο Ἰωάννη τῆς Κλίμακος
  Τρίτη 31/3/2020, εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Ιλίου στις 3-3-2015

 7. Λόγος Κατηχητικὸς Ζ´ σπουδὴ στὸν Ὅσιο Ἰωάννη τῆς Κλίμακος
  Τετάρτη 1/4/2020, εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Ιλίου στις 10-3-2015

 8. Λόγος Κατηχητικὸς Η´ σπουδὴ στὸν Ὅσιο Ἰωάννη τῆς Κλίμακος
  Πέμπτη 2/4/2020, εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Ιλίου στις  17-3-2015

 9. Λόγος Κατηχητικὸς Θ´ σπουδὴ στὸν Ὅσιο Ἰωάννη τῆς Κλίμακος
  Παρασκευὴ 3/4/2020, εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Ιλίου στις 31-3-2015

 10. Λόγος Κατηχητικὸς Ι´ σπουδὴ στὸν Ἅγιο Ἰωάννη τὸν Χρυσόστομο
  Δευτέρα 6/4/2020, εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Ιλίου στις 4-3-2014

 11. Λόγος Κατηχητικὸς ΙΑ´ σπουδὴ στὸν Ἅγιο Ἰωάννη τὸν Χρυσόστομο
  Τρίτη 7/4/2020, εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Ιλίου στις 11-3-2014

 12. Λόγος Κατηχητικὸς ΙΒ´ σπουδὴ στὸν Ἅγιο Ἰωάννη τὸν Χρυσόστομο
  Τετάρτη 8/4/2020, εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Ιλίου στις 18-3-2014

 13. Λόγος Κατηχητικὸς ΙΓ´ σπουδὴ στὸν Ἅγιο Ἰωάννη τὸν Χρυσόστομο
  Πέμπτη 9/4/2020, εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Ιλίου στις 1-4-2014

 14. Λόγος Κατηχητικὸς ΙΔ´ σπουδὴ στὸν Ἅγιο Ἰωάννη τὸν Χρυσόστομο
  Πέμπτη 10/4/2020, εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Ιλίου στις 8-4-2014

Επίσης ο Σεβασμιώτατος θα παρουσιάζει και ακόμη μία νέα εκπομπή με τίτλο: «Προσμονή Θεού. Λόγοι περί ασθενείας, πόνου και θανάτου» του Αρχιμ. Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου, η οποία θα μεταδίδεται καθημερινά, στις 15:00 το μεσημέρι και αντίστοιχα σε επανάληψη στις 02:00 τα ξημερώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, καθημερινά στις 16:00 το μεσημέρι θα μεταδίδεται η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στον Θαυματουγό Όσιο Νικηφόρο τον λεπρό, Προστάτη των λοιμοδών νοσημάτων και στις 17:00 το απόγευμα, θα μεταδίδεται η Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου. Οι ως άνω Ιερές Ακολουθίες θα μεταδίδονται σε επανάληψη τη νύκτα στις 3:00 π.μ και στις 4:00 π.μ αντίστοιχα.

Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία της ενάρξεως των Ραδιοφωνικών του Εκπομπών στον Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως παρεχώρησε ενδιαφέρουσα Συνέντευξη στην Δημοσιογράφο κ. Σοφία Παναγιώτου, το πρωί της Παρασκευής 20 Μαρτίου.

Όπως ήταν φυσικό, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στη  φοβερή πανδημία το νέου Κορωνοϊού (Covid – 19), η οποία δοκιμάζει τον κόσμο ολόκληρο και την πατρίδα μας.

Ο Σεβασμιώτατος με πατρικούς λόγους παρηγοριάς, επιστηριγμού και ελπίδος, έκανε έκκληση πολλές φορές, ώστε να μένουμε όλοι στο σπίτι μας, υπακούοντας στα μέτρα και στις απαγορεύσεις της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων Υγείας, για να περάσει αυτή η λαίλαπα και να βρει ο κόσμος και πάλι τον βηματισμό του.

Με μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ο Σεβασμιώτατος σημείωσε:

«Η ελπίδα μας σ΄αυτή την πανδημία είναι η Παναγία μας και οι Άγιοι μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα μας βοηθήσουν. Η μόνη προϋπόθεση στην δεδομένη βοήθειά τους είναι η πίστη μας αλλά και η μέγιστη δυνατή θυσία της υπακοής, στην οποία όλοι μας πρέπει να εργασθούμε για την αγάπη των αδελφών μας και η θυσία τούτη την ώρα είναι να μένουμε στο σπίτι μας».

Ο Σεβασμιώτατος με βαθεία θλίψη μετέφερε το συναίσθημά του, τόσο του ιδίου προσωπικά, όσο και όλων των Κληρικών, οι οποίοι δεν θα τελέσουν τις Ιερές Ακολουθίες αυτές τις ημέρες, με αποκορύφωμα το Μυστήριο των Μυστηρίων, που είναι η Θεία Λειτουργία.

«Αισθανόμαστε θλίψη, γιατί η Θεία Λατρεία είναι η ζωή μας. Στην Αγία Τράπεζα εναποθέτουμε τις χαρές και τις λύπες μας και τούτη την ώρα πονάμε, αλλά οφείλουμε να υπακούσουμε με ταπείνωση. Ο Θεός επιτρέπει και περνάμε αυτή την δοκιμασία και μας ταπεινώνει. Να αναρωτηθούμε: Μήπως και η δική μας πίστη είναι λίγη; Για ακόμα μια φορά παρακαλώ όλους τους χριστιανούς να επιδείξουν σοβαρότητα, υπομονή, υπακοή και σύνεση και να μένουν το σπίτι τους συμμετέχοντας στην πανστρατιά της κατ΄ιδίαν προσευχής».

Ο Σεβασμιώτατος, αφού εξήρε το έργο του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, χαρακτηρίζοντας το ως «ευεργετικό επίτευγμα προσφοράς της Εκκλησίας προς τον άνθρωπο», ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριο Ατματζίδη, καθώς και τους άμεσους συνεργάτες του Σταθμού κ. Σοφία Παναγιώτου, Πρωτ. π. Σπυρίδωνα Προσωπάρη και  κ. Ιωάννη Μαυρομάτη, καθώς και όλους τους Ραδιοφωνικού Παραγωγούς για το σπουδαίο Ιεραποστολικό έργο, το οποίο επιτελούν.

Ανακοίνωσε δε, ότι αυτές τις ημέρες το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού θα διευρυνθεί έτι περισσότερο, με επίκαιρες θεολογικές εκπομπές και Ιερές Ακολουθίες, ώστε όλοι οι αδελφοί να ακούν Λόγο Θεού , να στηρίζεται η πίστη τους, να παρηγορείται η θλίψη τους και να αισθάνονται την γλυκύτητα της παρουσίας του Θεού πάντοτε δίπλα τους.

«Αυτό που τώρα μας πονάει, να το δούμε και ως ευκαιρία και ως αφορμή για να ξεκινήσουμε μια νέα ζωή, πιο υγιή όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά. Γι’ αυτό τον λόγο παρακαλώ να ακούτε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως μας στους 89,4 Fm. Από την Δευτέρα 23 Μαρτίου και σε καθημερινή βάση κι εγώ ο ίδιος με εκπομπές κατηχητικού λόγου θα βρίσκομαι στην συντροφιά σας, αλλά και όλοι οι Ιεροκήρυκες της Μητροπόλεως μας και άλλοι Θεολόγοι Κληρικοί για να κάνουμε τον Σταθμό μας έναν Ιεραποστολικό άμβωνα, για να στηρίζεται ο κόσμος».

Παρακολουθείστε την Συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Στις μέρες του Κορωνοϊού ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και ακούμε Λόγο Θεού (VIDEO)

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο