Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ.κ. Εμμανουήλ: “Την αφοσίωσή μας στον Ιησού τη δείχνουμε εμπράκτως με την αγάπη μας στον συνάνθρωπο”


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ.κ. Εμμανουήλ βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στην Τουλόν και μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα στον κήπο του Ναού η εορτή της νεολαίας.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε πως “πολλοί μπορεί να μας υποσχεθούν όλα τα αγαθά του κόσμου, δυστυχώς όμως όλα αυτά είναι εφήμερα. Το μόνο που έχει αξία στη ζωή μας είναι η αγάπη μας για τον Ιησού Χριστό. Αυτός είναι η ελπίδα σωτηρίας και ο μόνος Κύριος της ζωής μας. 

Την αφοσίωσή μας στον Ιησού μπορούμε εμπράκτως να την δείχνουμε με την αγάπη μας προς τον συνάνθρωπο που είναι εικόνα του Θεού. Μπορεί να απογοητευόμαστε πολλές φορές στη ζωή μας, να θυμόμαστε όμως ότι όλες αυτές οι θλίψεις είναι εφήμερες και χάνονται όπως τα φύλλα παρασύρονται από τον άνεμο. 

Το μόνο που μένει πίσω είναι η σχέση μας με τον Χριστό, η εμπιστοσύνη μας στους λόγους Του και το βάθος της πίστεώς μας. Αυτός είναι που δίδει την άφεση των αμαρτιών και θεραπεύει την ψυχή και το σώμα μας από κάθε κακό”.

Έπειτα συνέχισε λέγοντας “οι Πατέρες της Εκκλησίας αγωνίστηκαν για την ενότητα και απέκλεισαν αιρετικές διδασκαλίες και επικίνδυνες απειλές για την πίστη μας. Οι διχαστικές τάσεις ποτέ δεν έλειψαν και ακόμα και στις μέρες μας η Εκκλησία βάλλεται ποικιλοτρόπως από έξω και από μέσα. 

Φιλαρχικές κινήσεις προκαλούν σχίσματα και διαιρέσεις. Πρόσωπα που κινούνται με βάση το συμφέρον τους και όχι το καλό της Εκκλησίας, λες και πρόκειται να ζούνε για πάντα, μη έχοντας φόβο Θεού. 

Εμείς όμως, αγαπητοί Χριστιανοί, οφείλουμε να χαρακτηριζόμαστε από πνεύμα καταλαγής και ενότητας, ειρήνης και αλληλεγγύης. 

Η Εκκλησία δεν είναι κτήμα κανενός ούτε περιορίζεται σε έθνη, γλώσσα και παραδόσεις. Είναι οικουμενική. Όπως ακριβώς την ίδρυσαν οι Απόστολοι με εντολή του Κυρίου”.

Όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού τόνισε πως είναι μια ευκαιρία να νιώσει ο άνθρωπος την αδυναμία του μπροστά στον Θεό και να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο.

Remax Metron

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο