Πρόσθετα μέτρα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής (VIDEO)

Πρόσθετα μέτρα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής (VIDEO)

Νέα πρόσθετα μέτρα για την προστασία της Υγείας του Ποιμνίου στην Αμερική αλλά και της ευρύτερης Δημόσιας Υγείας, Ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος .

Οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν με βάση τις οδηγίες των Ομοσπονδιακών, Πολιτειακών και Δημοτικών Αρχών συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC).
Από τις 17 Μαρτίου 2020, τα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη, όπου είναι και η κατοικία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου, θα παραμείνουν κλειστά και όλοι οι Υπάλληλοι θα εργάζονται από το σπίτι τους. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή έθεσε σε λειτουργία το σύστημα τηλεδιάσκεψης και απομακρυσμένης Διασύνδεσης, το οποίο θα επιτρέψει την, κατά το δυνατόν, αδιατάρακτη καλή λειτουργία των δραστηριοτήτων της Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος με ανύστακτο ενδιαφέρον για την Υγεία τόσο του Ποιμνίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, αλλά και για την ευρύτερη Δημόσια Υγεία, ειδικά επειδή η Πόλη της Νέας Υόρκης βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, ακυρώνει άμεσα όλες τις δημόσιες δραστηριότητές του.

Επιπλέον, όλες οι προγραμματισμένες χειροτονίες θα πραγματοποιηθούν σε εξαιρετικά στενό οικογενειακό κύκλο.
Οι Ενορίες θα συνεχίσουν τις Ακολουθίες με τον Ιερέα και τον Ιεροψάλτη, αλλά οι πιστοί θα πρέπει να προσεύχονται από το σπίτι και να μετέχουν στις Ακολουθίες μόνο μέσω της Τηλεοράσεως ή του Διαδικτύου.

Οι Κληρικοί θα συνεχίσουν τις επισκέψεις κατ᾽ οίκον για αυτούς που έχουν ανάγκη Ποιμαντικής και Μυστηριακής φροντίδας.

Σχολιάζοντας τα μέτρα, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος είπε:

«Ως Χριστιανοί, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για την Υγεία των άλλων. Μπορούμε να είμαστε πνευματικά ενωμένοι έστω κι αν είμαστε απομακρυσμένοι εν σώματι. Στην πραγματικότητα, η προστασία της Υγείας του πλησίον μας είναι μία μαρτυρία της πίστης μας, διότι θέτουμε το καλό του άλλου πάνω από το δικό μας. Με την πίστη στο Θεό μπορούμε να ξεπεράσουμε την παρούσα δυσκολία, στηριζόμενοι στη λογική και στην Επιστημονική γνώση, γνωρίσματα της δοσμένης από το Θεό νοημοσύνης μας.

Ως Ποιμένας σας θα είμαι πάντα άγρυπνος και θα προσεύχομαι καθημερινά στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για κάθε έναν από εσάς, για το Έθνος μας και για τον κόσμο. Πάνω από όλα όμως, σε κάθε Θεία Λειτουργία θα εύχομαι Υπέρ της Υγείας καθενός από εσάς.

Ας παρακαλέσουμε το Θεό όλοι μαζί, να μας δίνει Υγεία, υπομονή και ασφάλεια μέχρι να παρέλθει και αυτή η τρομερή δοκιμασία».

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο