Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ρωμανός Αναστασιάδης για τον κύριο Ανδρέα Κονάνο“: «Πίσω από τα „γλυκά“ του λόγια κρύβεται μεγάλο δηλητήριο„ Ιός ασπίδος υπό τα χείλη αυτού“, όπως λέγει το Ιερό Ψαλτήριο» (VIDEO)


Του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ρωμανού Αναστασιάδη

ραγματικά, δεν θα ήθελα να ασχοληθώ ποτέ ξανά με τον „ κύριο Ανδρέα Κονάνο“.

Όμως εδώ διακυβεύονται πολύ σπουδαία πράγματα. Που ξεπερνούν και αυτόν και όλους εμάς.

Πίσω από τα „γλυκά“ του λόγια κρύβεται μεγάλο δηλητήριο. „ Ιός ασπίδος υπό τα χείλη αυτού“, όπως λέγει το Ιερό Ψαλτήριο.

Ό,τι και να λέει δεν έχει πλέον καμία σημασία. Τα όμορφα λόγια δεν έχουν κανένα αντίκρισμα όταν με τη ζωή του αμφισβητεί και βλασφημεί τον ίδιο τον πυρήνα της Εκκλησίας.

20 χρόνια δηλαδή μέσα στο ράσο, και μάλιστα ως μοναχός, ποιους κορόϊδευε (εκτός από τον Θεό φυσικά…); Δεν ήταν αυθεντικός τότε; Δεν ήταν η σχέση του με τους ανθρώπους αληθινή; Και χρειάστηκαν δύο ολόκληρες δεκαετίες για να το διαπιστώσει; Να διαπιστώσει τι; Ότι το σχήμα του Μοναχού και το ύψιστο αξίωμα της Ιερωσύνης που του χάρισε το έλεος του Θεού τον έκαναν „κάλπικο“, „ψεύτικο“, „ανελεύθερο“; Διότι η „νέα αρχή“ που „ευαγγελίζεται“ αυτό σηματοδοτεί. Ότι το χθες του, δηλαδή το τίμιο ράσο που φορούσε τόσα χρόνια, ήταν „κάλπικο“, „ψεύτικο“ και „ανελεύθερο“…

Άρα ομολογεί ότι ήταν ένας θεατρίνος; Πότε; Τότε; Τώρα; και τότε; και τώρα; Δεν εξηγεί. Δεν απολογείται, ως οφείλει, απέναντι σε χιλιάδες που τον πίστεψαν ως ευαγγελιστή και προφήτη του λόγου του Θεού, όπως είναι ο κάθε ιερεύς του Υψίστου.

Σε όσους θα σπεύσουν να διαμαρτυρηθούν, εξηγούμαι. Δεν είναι θέμα προσωπικής κατάκρισης ενάντια στον „κύριο Ανδρέα Κονάνο“ (προφανώς έτσι θέλει να τον προσφωνούν πλέον και πρέπει να το σεβαστούμε…), αλλά θλίψης για την τόσο βάναυση απόπειρα κατασυκοφάντησης και διασυρμού αυτού του Θεσμού της Εκκλησίας, τον οποίον συγκροτεί το Άγιον Πνεύμα.
Εντέλει, σε αυτό συνίσταται η κατεξοχήν βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος.

Ο Θεός να ελεήσει και εμάς και εκείνον.

Και να προστατεύσει τις ψυχές των ανθρώπων από την πλάνη και την καταστροφή που μπορεί να προκληθεί από την εν γένει συμπεριφορά και την ζωή του.

Αμήν.

_______________________________________________

ΥΓ. Προφανώς καθησυχάζει τη συνείδησή του („ης ουδέν εν κόσμω βιαιότερον“, σύμφωνα με τον Άγιο Ανδρέα Κρήτης) με το γεγονός ότι μέσα σε 5 ώρες το βίντεό του είδαν πάνω από 50.000 άνθρωποι… Και αυτό είναι το πιο τραγικό τελικά…

Views: 261


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο