Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος για Ουκρανικό: «Πρέπει να γίνει πόλεμος – ξεκαθάρισμα από τα διαβολόπαιδα» (VIDEO)


Του Πατρός Θεοφάνους

Αυτόν τον επικίνδυνο και ψυχαπαθή Επίσκοπο, επιτέλους, η Εκκλησία της Κύπρου πρέπει να τον στείλει εκεί που ανήκει.

Άι σιχτίρ!!!!

*Φωτογραφία:  «Χριστιανική άποψη»

Τα γεγονότα στη Ρωσο-ουκρανική κρίση σχολίασε σε μια, το λιγότερο προκλητική, ομιλία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, χαρακτηρίζοντας τον Πόλεμο ως μια «αναγκαία εγχείρηση» ώστε να γίνει ένα «ξεκαθάρισμα», αφού στην Εποχή μας υπάρχει «πολλή αμαρτία, πολλή ασέβεια και πολλή απιστία».

Το 1990, όπως είπε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος. ένα χρόνο πριν «κοιμηθεί» ο Γέροντας π. Ιάκωβος Τσαλίκης πήγε για Προσκύνημα στον Ναό του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι. Εκεί, καθόταν και «μιλούσε» με τον Άγιο (προσευχόταν).

«Πολλή αμαρτία, πολλή ασέβεια και πολλή απιστία στον κόσμο» είπε ο Άγιος Ιωάννης στον Πατήρ Ιάκωβο, «γι’ αυτό πρέπει να γίνει πόλεμος».

Τότε, όπως αφηγείται ο Νεόφυτος, ο «ευαίσθητος και συμπονετικότατος» Ιάκωβος, του είπε «όχι Άγιε μου, από μικρό παιδί όλο σε πολέμους και ταλαιπωρίες βρέθηκα και αν γίνει έξαφνα πόλεμος θα χαθούν και ψυχές πριν προφτάσουν να μετανοήσουν».

«Πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος», του απάντησε ο Άγιος Ιωάννης.

«Αν δεν γίνει πόλεμος» πρόσθεσε ο Μόρφου πως του είπε ο Γέροντας Ιάκωβος, «τα παιδιά των παιδιών σου, (δηλαδή τα εγγόνια της γενιάς του Νεόφυτου) δεν θα είναι κανονικά παιδιά. Θα είναι διαβολόπαιδα. Γι’ αυτό θα προτιμήσει ο Θεός να κάνει ένα ξεκαθάρισμα και ότι μείνει».

«Όλα αυτά που γίνονται τώρα», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Μητροπολίτης Μόρφου, «είναι μια αναγκαία εγχείρηση».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του από το κανάλι «Χριστιανική άποψη»:

Πηγή: https://politis.com.cy

Views: 4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο